Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Töltött cukkini

Hozzávalók:
cukkini2 zsenge cukkini
1 vöröshagyma
30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)
20 dkg gomba
1 tyúkhúsleves kocka
2 dl főzőtejszín
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem
reszelt sajt

őrölt bors
olaj

 

Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt zsírjára sütjük.

Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, felöntjük kevés vízzel, hozzádobjuk a húsleveskockát, félig megfőzzük, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, sózzuk. Amikor megfőtt kevés liszttel meghintjük, ráöntjük a tejszínt.Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.

A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá. Reszelt sajttal bőven megszórjuk, kevés olajat öntünk alá és forró sütőben szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

forrás: receptneked.hu fotó: Németh Bea

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280