Pampuska fokhagymásan recept
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre, de levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom! És még egy gyermek versben is szerepel:
Ciróka-maróka, mit főztél Katóka?
Főztem babocskát, sütöttem pampuskát,
ide tettem-oda tettem,
utoljára jól megettem:
Hammm!
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 2 dl meleg víz, fél kocka élesztő (25 g), 1 ek cukor, 2 ek olaj, 1tk só
Kence: 1 ek olaj, 1 ek tejföl, 1 kk só, 4 gerezd zúzott fokhagyma, pár csepp citromlé
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk illetve bedagasztjuk. Kb egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, majd olajjal kikent formába tesszük és a kencével lekenjük (a hozzávalóit összekeverjük előtte). 180 fokos sütőben szép pirosr
Forrás: receptneked.hu