Römer - egy finom sült mix
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók:
- 25 dg füstölt tarja
- - 10-12 Csirke comb-mell (vegyesen)
- - 1 nagy nádcukros ananász konzerv
- - 1 zacskó aszalt szilva
- - 4-5 szál sárgarépa
- - 2-3 szál fehérrépa
- - 4-5 db zöldpaprika
- - 4-5 db paradicsom
- - majoránna
- - oregáno
- - bazsalikom
- - petrezselyem
- - 3 zacskó előrefőzött rizs
- - 1 üveg szójaszósz
Elkészítés:
A római tálat előző éjszaka beáztatjuk, a zöldségeket és a húst megpucolva, megmosva, lebőrözve a zöld és/vagy szárított fűszerekkel befűszerezzük. A tálat kibéleljük a vékonyra szelt tarjával, a hozzávalókat rétegekben belerakjuk, hússal kezdjük, rá a répa, a paprika-paradicsom, a szilva-ananász, ismét hús, és így tovább. A felső sor szilva-ananász tetejére rárakjuk a maradék zöldfűszert, a tálat lezárjuk a tetejével, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1,5-2 órát sütjük.
forrás: sutesfozes.eoldal.hu