Paraszt pite (Túrós)
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Hozzávalók: 2 tepsire
BL—55 Finom liszt, annyit, hogy palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen
BFF—55 Rétes liszt, egy kicsi
3 egész tojás
1 kk. só
1 vagy 1 1/2 liter tej
10 ek. Kristály cukor
1 csomag tehén túró a szóráshoz
1 tojásnyi margarin, 1+1 tepsi kikenéséhez
Ezeket habverővel jól felverjük, felengedjük 1 vagy 1 1/2 liter tejjel. Beleteszünk annyi lisztet, hogy palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. Ez a massza 2 db tepsire való. Kikenjük a két tepsit jó vastagon margarinnal. Ketté osztjuk a masszát a tepsibe. A tetejére beleszórunk 1 csomag túrót vagy 1 pohár tejfölt. Előmelegített forró sütőbe tesszük. Rózsaszínűre sütjük.