Ficoco készítése Kláritól
Hogy mi az a Ficoco?
Csokoládés fügelekvár. Aki járt már Horvátországban és valaha is kóstolta ezt a klasszikus horvát édességet, az mindig vágyik rá.
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Kategória: Olvasóink küldték
- Találatok: 22640
Hogy mi az a Ficoco?
Csokoládés fügelekvár. Aki járt már Horvátországban és valaha is kóstolta ezt a klasszikus horvát édességet, az mindig vágyik rá.
Már régen meg akartam csinálni az akácvirág szörpöt de valahogy soha nem sikerült úgy ahogyan szerettem volna. A edenkert.hu-n találtam egy bodzaszörp receptet, ez alapján készítettem el.
Medvehagyma szezonban mindig elkészítem a medvehagymás sós süteményeket. Már évek óta a kertemből szedem a medvehagymát. Muffin és pogácsa is készült már, az előző recept ITT.
A szombat hajnal a vízparton talált. Háromórányi fagyoskodás után mikor a nap már magasan járt, éppen azon járt az eszem, hogy miért keltem olyan korán amikor is jött az első kapásom. Rövid ideig tartó küzdelem nekem kedvezett, sikeresen szákoltam egy 57 centis 1, 8 kilós csukát. Ismét elkészíthettem kedvenc ételemet, a töltött csukát:
Vasárnapi ebéd utáni desszert a múlt héten egy kis vargabéles volt, az egész családom imádja.
A fejtett bab őshazája Dél-Mexikó és Közép-Amerika, Európába kerülve hamar a szegény emberek kedvenc eledele lett. Kevés zsírt tartalmaz, kitűnő növényi eredetű fehérjeforrás, tele rostokkal és ásványi anyagokkal.
A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon.
Az idén is elkészül az ország Szent István napi kenyer, most tönköly búzából!
Környékünkön is kibújtak az akác fehér virágai, ma jártam a Ricsikai erdőben és enyhén, de már érezhető a finom nektár illat.
Az akácvirágzással megkezdődött a szörpkészítés szezonja is. A legszimpatikusabb akácvirág szörp receptet a befozok.blog.hu oldalon találtuk!