Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

Balesetet okozott a büntetőfékező, majd elhajtott

  • Közzétéve Érdekességek

bpiautosok.hu újabb videóval gazdagította a büntetőfékezőkről szóló videók sorát, ráadásul ez az illető balesetet okozott, majd elhajtott. Úgy tűnik a közlekedési morál önkényes oktatója csak másokat akart okítani, a felelősségteljes közlekedést saját magára nem tartja kötelező jellegűnek.

büntifék

A videó készítője elmondta mi is történt valójában. Sajnos a baleset okozóját nem sikerült meghallgatni, de a saját sztoriját majd úgyis elmondja a rendőröknek a büntetőeljárás jegyzőkönyv felvétele alatt, és várhatóan a bíróságon is

"Pátyról haladtam Biatorbágy felé a 81106-os úton. Sebességhatár 90 km/h, előzést nem tiltja tábla. Egy kényelmesen haladó autó mögött mentem, mely többször érintette a felezővonalat, bal oldali kerekeivel néha át is tért a szembejövő sávba.

Gyermekekért siettem, az adott szakaszon biztonságosnak tartottam megkezdeni az előzést. 60-65 helyett 80 km/h sebességgel terveztem továbbhaladni, ismerem az útszakaszt. Indult az előzés, de hirtelen rám húzta a kormányt a Ford sofőrje, miáltal hangjelzést adtam és fékeztem, mert veszélyesnek találtam a szituációt.

Sikerült visszamennem mögé, mert jelentősen vesztettem a sebességemből és messzebb szemből is feltűntek. Talán a videón nem tűnik annyira hirtelennek – némi gyorsítás után, mellyel a dudálás hatására próbálta gátolni az előzésemet – intenzíven fékezett és megállt. ABS is rázott, de sikerült nekem is megállnom mögötte.

Ekkor belém szaladt a mögöttem jövő személyautó. Jól látszik a felvételen a döccenés. Kiszállt a gépjárműből a Ford sofőrje, néhány keresetlen szóval illetett és jelezte, hogy véleménye szerint tilos volt az előzés az adott útszakaszon (ezzel nem értek egyet).

A mögöttem érkező gépjármű vezetője is kiszállt és kérte a “büntetőfékező” vezetőt, hogy ne hagyja el a helyszínt, mert balesetet okozott. Hősünk továbbhajtott. Pátyról nagyon gyorsan kiért a rendőr és kérte tőlem a felvételt, miáltal információim szerint a Budaörsi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult a főszereplő ellen.” – foglalta össze az igen kellemetlen történetet a bpiautosok.hu olvasója.

Fontos információ, hogy a rendőrség nem vadássza az ilyen és hasonló szabályszegő videókat (nekik köztudottan vannak saját videós kocsijaik), ezért ha valaki tanteremnek használná az utat, tegyen ellene feljelentést!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280