Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 21, 12:48

Készítsünk komposzttornyot és fűtsük végig a telet fillérekből

  • Közzétéve Érdekességek

komposzttorony

Spóroljunk több százezer forintot a komposzttorony segítségével!

Zseniális találmány, aminek a segítségével több százezer forintot megspórolhatunk télen, ugyanis ha mindent jól csinálunk, a komposzttoronnyal fűthetjük a lakást, de még a meleg vizet is innen nyerhetjük! Nézd meg, hogyan készítheted el saját kezűleg!

Se láng, se füst, mégis tökéletesen fűt az óriási kazán, egész télre megoldást nyújthat, ráadásul környezetbarát, mindenkinek ajánlani tudom az egerszalóki Tőgyi Balázs forradalmi ötletét! A komposzttorony egy olyan kazán, ami a szerves anyagok humusszá alakulásakor, lélegző baktériumok által termelt hőt hasznosít fel.

A nagy előnye az, hogy nem történik fizikai égés, ezáltal a széntömeg nem széndioxiddá alakul át, hanem éltető humusszá, eközben természetesen ugyanúgy hőt termel. Nincs más dolgunk, mint a megtermelt hőt vízzel feltöltött spirálisan vezetett csőrendszer segítségével felhasználni.

Így készítheted el a komposzttornyot

Szükség lesz nagyjából 10 köbméter fanyesedékre, melyek lehetnek ágak illetve nyers aprítékok is, emellett 2-3 köbméter lótrágyára, 2-3 köbméter kerti komposztra, 9-10 talicska érett komposztra(humuszra), sok esővízre, vagy kútvízre. Annyi víz kell, amennyit felvesz a fa, nagyjából ez 8 köbmétert jelent.

A hőcserélőhöz 200 méter hosszú, 200 milliméter átmérőjű padlófűtés csövet használt fel az úriember. Az árakat ki tudjátok számolni szerintem, de ahogy láthatja mindenki, a legtöbb anyag természet adta, még csak fizetni sem kell érte! A következő oldalon egy videót találhatsz, ahol megmutatjuk a készítés menetét! Sok sikert mindenkinek és már megyek is a kertbe építkezni! 

Forrás: agraroldal.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280