Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

100 éve történt - Egy tuzséri férfi meg akart fojtani egy rendőrt a nyíregyházi állomáson. A rendőr önvédelemből lelőtte.

Nyíregyháza, 1922. november 23. Saját, tudósítónktól. Tegnap este 6 és 7 óra között a Záhony felé induló vonatnak annyi utasa volt, hogy egy részük egyáltalában nem fért föl a túlzsúfolt vonatra.

vasut

A lemaradt utasok a vasúti sínek között álldogáltak, ami akadályozta a forgalmat. Az állomásfőnök felhívására az államrendőrség vasúti őrségének személyzete megkezdte az utasok eltávolítását.

Mindenki engedelmeskedett, egyedül Révész József tuzséri leszerelt katona állt ellent és az őt eltávolítani akaró Barta és Horváth rendőrökre kést rántott. Barta rendőr azonban kardjával kiütötte Révész kezéből a kést s a duhaj embert bekísérték az irodába. 

Miután itt sok panasztévő volt, Horváth rendőr át akarta kisérni az őrszobára. — Kisérés közben Révész nekiugrott Horvátnak és fojtogatni kezdte, mire (Horvát szolgálati revolverével jogos önvédelemből Révész lábába lőtt.

Az előhívott mentők nyomban bekötözték Révész sebét és beszállították az Erzsébet közkórházba. Sérülése súlyos, de nem életveszélyes .

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280