Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 1, 15:36

Nincs szükség oltási igazolásra a Thaiföldi utazáshoz

  • Közzétéve Érdekességek

Az MTI információi szerint Thaiföldön hoztak egy törvényt, miszerint csak oltási igazolással lehet beutazni az országba. Egy héttel később azonban visszavonták, amit a thaiföldi egészségügyi miniszter azzal indokolt, hogy az új szabály akadályozta a helyi turizmust.

thaifoldiutazas azsianeked haromhatar.hu

A világ egyik leglátogatottabb helyéről beszélünk, ugyanis minden évben hihetetlen mennyiségű ember érkezik ide. Az itt található homokos strandok, gyönyörű látnivalók, illetve luxus üdülőhelyek egyvelege adja a Thaiföld nyaralás lehengerlő esszenciáját. 

Mikorra időzítsd a Thaiföld nyaralást? 

A Thaiföld nyaralást a helyi időjáráshoz érdemes igazítani. Az országban alapvetően három évszak van: egy száraz, egy esős és egy hideg. Az esős időszak júniusban kezdődik és egészen szeptember végéig tart, de az ottani eső nem olyan, mint nálunk. A csapadék nem hűti le a levegőt és nem tart sokáig, leginkább a hazánkban is jellemző nyári záporra hasonlít. Vagyis gyorsan jön, gyorsan megy. Emiatt akár ezekben a hónapokban is bátran utazhatsz. Ha viszont biztosra akarsz menni, akkor november és február között érdemes útnak indulni. A tenger hőmérséklete nem sokat változik év közben, +27 és 29 Celsius fok között ingadozik.  

Hogyan tudsz közlekedni az országban? 

Az autóval való közlekedés csak rutinos vezetőknek ajánlott, ugyanis Angliához hasonlóan itt is baloldalon kell vezetni. Ha járműveket pl. motort bérelsz, akkor érdemes tudnod, hogy ezek jellemzően nincsenek biztosítva. Vagyis, ha esetleg ellopják vagy valamilyen oknál fogva megsérül, akkor neked kell megtéríteni a károkozás értékét. Ez persze elkerülhető, ha olyan helyről bérelsz, ahol tudnak biztosítási igazolást adni. Foglalóként vagy biztosításként nem szabad okmányokat a helyszínen hagyni, mert gyakoriak a visszaélések. 

Milyen Thaiföld közbiztonsága? 

A gyakran látogatott helyszínek teljes mértékben biztonságosak, de azokon a helyeken is vannak rendőrök, ahol esélyes a turisták jelenléte. Tény, hogy vannak veszélyesebb részek is, de egy átlagos Thaiföldi nyaralás alkalmával nem valószínű, hogy ezekre tévednél.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280