Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 8, 18:37

Biztosra ment a sofőr, puskát készített a sebességváltásról

Biztosra akart menni az a veszprémi sofőr, aki egy kartonpapírra írta fel magának, hogy hogyan is kell vezetni. A rendőrség nem igazán díjazta az eredeti ötletet.

veszprem

A sofőr gondosan feltüntette a kartonlapon, hogy mit hol talál a kocsiban, sőt a sebességváltó állásait is lerajzolta.

Közúti ellenőrzés buktatta le. Az egyenruhások meglehetősen meglepődtek, amikor megpillantották a műszerfalon a puskát. Azt mondják, a hozzátartozók is felelnek azért, hogy ne hajthasson ki senki a forgalomba, aki ilyen segítségre szorul - írta meg a  FrissMédia 

Megkérdeztünk egy vezetésoktatót, előfordulhat-e Magyarországon ilyen eset, hogy valaki nem tudja használni a manuális sebességváltót.

Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hazánkban van lehetőség automata sebességváltós személygépkocsival vizsgázni, de ilyenkor a vezetői engedélybe korlátozás kerül bejegyzésre. A korlátozás lényege, hogy ha valaki automata sebességváltós gépjárművel vizsgázik, az manuális sebességváltós autót nem vezethet.

Kérdésünkre az oktató elmondta, hogy ha valaki le akarja szedetni a korlátozást, újból le kell vizsgáznia vezetésből - mondta el az oktató.

Azonban ha az illető manuális sebességváltóval vizsgázott le vezetésből, ő mindkét sebességváltós gépjárművet vezetheti. Ilyenkor érdemes az amúgy is kötelező biztonsági övet használni, előfordulhat hogy kuplung híján a vezető beleáll a fékbe, és ilyenkor ha nincs biztonsági öv a szélvédő és a fejünk bánhatja a dolgot.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280