Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 22:11

Itt egy casco kalkulátor 2023-as adatok alapján

Sokaknak arról sincs fogalmuk, hogy mi a casco biztosítás és mire való. Ezzel nincs gond, azonban ha nem tudják az emberek, hogy mi ellen és hogyan lehet védekezni, akkor hogyan védekeznek az esetleges bekövetkezett károk ellen? A válasz egyszerű, mégpedig egy jó casco biztosítás, aminek köszönhetően nem kell aggódnia amiatt, hogy baleset vagy egyéb probléma következtében az autó a “kukában” landol.

pexels jesse zheng 1213294

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mi a casco és azt, hogy lehet számítani jelenleg.

Miért hasznos egy jó casco biztosítás?

Ahogy szinte minden biztosítás, úgy a casco is jóval olcsóbbá vált a 2023-2024-es szezonra. A díjak alacsonyan tartásának fő oka a biztosító termék jó kárstatisztikai eredménye, valamint az éles piaci verseny. Ezt az előnyt most nem árt mindenkinek használnia, főleg, ha amúgy is cascoban gondolkodik. Sok időt spórolhatsz magadnak egy ilyen casco biztosítás kalkulátor segítségével.

A Casco szerződést megkötheted az interneten, ahol akár telefonos vagy éppen üzenetes segítséget is kérhetsz. Amennyiben nem találod a megfelelő ajánlatot, akkor adnak tanácsot azzal kapcsolatban, hogy melyik a legoptimálisabb casco biztosítás.

Erre mindenkinek szüksége van, hiszen a havonta fizetendő összeg megvédi a járművet a balesetektől, valamint a nagyobb káreseményektől, vagyis azok hatalmas javítási költségeitől. Emellett hasznos biztosítási módozat lopás, részlopás, törés, totálkár, valamint elemi kár kockázatától. Nem kötelező, de aki rendelkezik vele, sokkal nyugodtabban gurul utcára.

Milyen előnyei vannak a casco biztosítási kalkulátornak?

Az első és legfontosabb, hogy így egy helyen láthatsz 12 személyre szabott ajánlatot, ahol kedvező áron kínálnak teljes védelmet. Az ügyfélszolgálat gyors és rugalmas, az ügyintézés teljes körű és ingyenes. Az online biztosítás kötés egyszerű és kényelmes, hiszen váltás esetén segítenek felmondani a meglévő szerződést.

Mivel, ahogy a lakásbiztosítás esetében, úgy itt is szükséges 1-2 évente felülvizsgálni a már meglévő biztosítást, így a kalkulátor nagy segítséget jelenthet a számodra, hogy kedvezőbb árat válassz. A biztosítók ajánlatai teljes mértékben eltérnek egymástól, hiszen egyesek ilyen-olyan kedvezményekkel próbálnak meg átcsalni ügyfeleket a nagyoktól. Itt ráadásul akár öt perc alatt átnézheted a 12 ajánlatot, majd pedig 10 percen belül szerződést is köthetsz.

Casco biztosítás új gépjárműre

Amennyiben új autóról van szó, akkor sem érdemes a szalonban kötni cascot, ugyanis az esetek nagy részében maximum 3-4 ajánlat közül válogathatsz. Ilyenkor jobb megnézni a kalkulátort, hiszen itt prezentálják, hogy mi az, amire tényleg szükséged van és mi az, ami felesleges. A kalkulátor csapata kapcsolatban van a biztosítókkal, így a megjelenített árakból sokszor kedvezményeket is tudnak adni. Nem árt tehát felvenni a kapcsolatot velük, így akár több ezer forintot is spórolhatsz.

Mit kell tudni az önrészről?

Fontos tudni, hogy a casco módozatoknál a cégek úgynevezett önrészt alkalmaznak, ami két részből állhat. Van egy százalékos önrész, ami lehet 10-20-30%, de választhatsz pénzbelit is, ami általában 25.000 Forinttól 1 millióig terjeszthető ki. Ez nagyban függ attól, hogy az adott gépjármű mennyit ér. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a kötés során mind a két tételből választani kell, így a káresemény esetén mindenképpen a nagyobb összeget vonják le. Ha tehát 10%-os és 150.000 Forintos önrészről van szó, akkor egy 600.000 Forintos kár esetében utóbbival kell számolni, hiszen ez lesz a nagyobb tétel.

Casco hitelből vásárolt autóra?

Kötelező. A hiteles gépjárművek esetében kötelező cascot kötni, hiszen a bank biztosítani akarja magát, ha esetleg valamilyen nagyobb kár keletkezne az autóban. Így akadályozza meg, hogy az autó ki legyen fizetve, hiszen ilyen esetben ő is megkapja a pénzét. Ez manapság alapfeltétel, mielőtt hitelt folyósít a bank. Viszont a casco sem jó mindenre, általában csak nagyobb károkat térít, ráadásul még a forint és deviza értékének ingadozásától sem óv meg minket.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280