Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 7:55

Kétmillió Teslát hívnak vissza

A Tesla több mint kétmillió autót hív vissza, miután az amerikai hatóságok megállapították, hogy a vezetéstámogató-rendszer, az Autopilot nem működik megfelelően, így túl nagy biztonságérzetet ad a sofőröknek.

Tesla Model S 02 2013

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NHTSA) megvizsgálta az utóbbi két évben történt Tesla autókat ért baleseteket, és elmondásuk szerint a szerencsétlenségek annak ellenére történtek meg, hogy a vezetéstámogató rendszer szinte mindig be volt kapcsolva a járművekben.

Az Autopilot a kormányzást, a gyorsítást és a fékezést hivatott segíteni, azonban "A HATÓSÁGOK SZERINT AZ AUTÓHOZ MÉG MINDIG SZÜKSÉG VAN A VEZETŐ ÉBERSÉGÉRE" – írta a BBC.

A Tesla válaszul bejelentette kétmillió autó visszahívását, és elismerte, hogy a rendszer „lehet, hogy nem elegendő a járművezetők hibáinak elkerülésére”. Az Elon Musk vezette cég közölte, szoftverfrissítést küldenek ki a kocsikra. Hozzátették, az érintett autókat nem szükséges szervizbe szállítani.

A cég ugyanakkor hangsúlyozta, a vezetéstámogató-rendszer összességében növeli a biztonságot. A biztonsági mutatók határozottan erősebbek, ha az Autopilot be van kapcsolva – írta a Tesla.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280