Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 17, 10:43

Miért van több szarvas és őz télen az utakon?

A 83-as főúton, Farkasgyepűnél csütörtök hajnalban az egyik kameránkon szarvasok és borjaik jelentek meg, nem is kevesen. De miért? - teszi fel a kérdést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldala.

kozut szarvasok

Hát azért, hogy az útra kiszórt sót felnyalogassák.  Szerencsére maradt még utána is só a burkolaton, mert a legfrissebb kameraképünkön is fekete az út, a mellette lévő terület pedig szép havas. 

Nem példanélküli, hogy ilyet látunk, ezért is nagyon fontos, mindig figyeljünk vezetés közben, mert bármikor jöhetnek nem várt helyzetek! A kamera.kozut.hu oldalon ti is böngészhettek a publikus kameráink felvételein. Ezek nem élő stream-et adnak, néhány percenként frissítenek egy képkockát, de a funkciójuk pont annyi, hogy lássuk, lássátok, milyen út- és látási viszonyok vannak. 

A szarvasok egyébként jól elvoltak, nagyjából két órán át csemegéztek. Volt, van is miből: csak ezen a héten eddig, országosan több mint 14 millió kilogramm útszóró sót juttattunk ki a kezelésünkbe tartozó utakra. Az útszóró só egyébként természetes anyag, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, de a szarvasokra nem káros. 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280