1000x120px NK soros

Bejelentkezés
Frissítve: 2017 Nov 20, 18:56

Pelmenyi lépésről-lépésre

  • Még Gulácson éltem amikor Kárpátaljára jártam és ismerkedtem az ottani ételekkel, településekkel. A legjobban a pilmenyi nyerte el tetszésemet.

  • gaba5

  • Hozzávalók:

  • A tésztához: 1kg liszt, 5 tojás, 3 csipet só, Annyi víz, hogy gyúrni lehessen 

  • A töltelékhez: 30 dkg darált hús, 1 fej hagyma, só bors ízlés szerint 

  • Ha összekevertem a tölteléket utána előfőzöm egy lábosban

A tésztát kinyújtjuk majd egy kisebb pohárral kiszaggatjuk. 

gaba1

A tészta közepébe kiskanállal annyi tölteléket teszünk hogy ketté tudjuk hajtani. 

gaba2

Utána jól megnyomkodjuk nehogy a töltelék kijöjjön. 

gaba3

A kettéhajtott töltött tésztát úgy formázzuk mintha egy rózsa lenne belőle.  Forrásba lévő vízbe - amibe delikátot szórok és olíva olajat- tíz percig főzöm.

gaba4

Én a Mezőváriban  tanult módon tálalom. A tányérra tett pelmenyit/pilmenyit (ki így ki úgy hívja) borssal, almaecettel és igazi vajjal kínálom a vendégeknek.

gaba5

Patak Gábor Gaba

700x700px NK soros