Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 4:54

Tökéletes gluténmentes répatorta

  • Közzétéve Receptek

A répatorta elkészítése  pofon egyszerű, igazából szinte csak össze kell keverni az alapanyagokat és kisütni.

repatorta

Ha nem vagy egy kifejezett cukrász alkat, ez akkor is menni fog. Abban pedig biztos lehetsz, hogy az utolsó morzsa is el fog fogyni belőle. 

Hozzávalók: 1 KIS TORTAFORMÁHOZ

  • 2 db tojás
  • 50 g olaj, vagy olvasztott vaj
  • 125 g dióliszt
  • 60 g rizsliszt
  • 140 g cukkor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 200 g reszelt répa
  • 8 g sütőpor
  • 3-5 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 kk. fahéj
  • 1/2 kk. szerecsendió

A MÁZHOZ

  • 150 g natúr krémsajt
  • 25 g cukor
  • 25 g vaj
  • 1 ek. narancslé

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztához a tojásokat verd habosra az olajjal és a cukorral, majd egy nagy tálban keverd össze a tészta többi hozzávalójával.
  2. Öntsd a masszát kivajazott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsg kb 30-35 percig. Hústűvel ellenőrizheted az állagát: a hústűt szúrd a tortába, majd ha miután kihúzod, nem ragadt rá tészta, az azt jelenti, hogy megsült.
  3. A mázhoz olvaszd meg a vajat, add hozzá a többi alapanyagot, és keverd homogén krémmé.
  4. Amikor a torta kihűlt, kend a tetejére a krémet. Fontos, hogy a torta teljesen kihűljön, különben a krém elolvad a tetején.

Forrás: igyteljesazelet.hu

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280