Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 11, 23:09

''Egy tucat mese az Óramanóról'' - mesekönyv óvodásoknak egy nagyszekeresi óvónő tollából

Ruszkáné Márton Éva – elsőkönyves szerző – remek módon csempészte bele a művébe ezeket a hagyományokat, amelyeket egy, a világra rácsodálkozó manó él meg, valahányszor kiszökik a kakukkos órából, amely az otthonául szolgál.

Fehérgyarmat Ruszkáné Márton Éva

Ez a mesekönyv, mely az elmúlt hetekben jelent meg, óvodásoknak és kisiskolásoknak is egyaránt nagy élményt nyújthat. A szerző a napokban Fehérgyarmaton fiataloknak mutatta be könyvét, ami Egy tucat mese az Óramanóról címet kapta. Óramanó történetei minden évszakot érintenek. A meséhez tökéletesen illő illusztrációkat Sándor Erzsébet készítette.

A könyv szerzője nyugdíjazása előtt óvónőként tevékenykedett egy nagyszekeresi intézményben, ahol – vallomása szerint – a gyerekekkel való foglalkozás is segítette e mű létrejöttét. „A mesék címét gyermekversek, és gyermekdalok idézeteiből válogattam.” – írja a könyv hátoldalán.

Ez a hagyományőrző és értékteremtő alkotás segítheti majd az óvónők munkáját is, és számtalan gyermeknek okozhat kellemes pillanatokat – tájékoztatta a Kelet Magyarország napilapot Fecske László.

szon.hu

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700