Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 1, 15:36

Tragédiák régen és ma - a 110 évvel ezelőtti szatmárököritói tűzvészre emlékezve

  • Közzétéve Érdekességek

Immáron 110 éve, hogy megtörtént a szatmárököritói tragédia. Bálnak indult 1910. március 27-én és tűzvész lett belőle. Beírta magát a világ történelmi tűzesetei közé.

ököritó 1

Mintha nem változott volna semmi, csak az idő múlt el felettünk és most ismét újabb szomorúság történik az évforduló idején. Óriási világjárvány söpör végig, megannyi áldozatot követelve. Talán tanulhatunk a múltban elkövetett hibáinkból és ma tehetünk azért, hogy ne következzen be ismét ilyen méretű katasztrófa.

Ha a fiatalok akkor nem rendeznek bált húsvét előtt és a kapzsiság, a felelőtlen tettek nem győzedelmeskednek, ha mindenki otthon marad, talán nem okozott volna ekkora személyes és családi tragédiákat a csapás.

ököritó3

Maradj otthon!

Tegyél ellene mindegy, hogy tűzvész vagy járvány van. A személyi felelősség napjainkban is utat mutat és biztonságot ad. Figyeljünk és tegyünk egymásért, ne következhessen be ismét nagy fájdalom úgy, mint régen, amit Móricz Zsigmond is megírt a Fáklya című művében, ahol a közöny, a nemtörődömség jellemezte hőseit. Ezen most változtathatunk, nem kell a történelemnek spirálszerűen ismétlődnie.

ököritó2

A fájdalmat, a szenvedést megtapasztaltuk. Fontos, hogy a történetünket mi írjuk, ma, holnap a tapasztalatokból, a múltból merítve!

Kukucskáné Laboncz Márta, Ököritófülpös polgármestere

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280