Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 5:30

Örömkoncerttel és mulatsággal ünnepelte a Kokas Banda fennállásának 10. évfordulóját

  • Közzétéve Helyi hírek

A kárpátaljai hagyományőrzés zászlóvivői, a péterfalvai Kokas Banda, a magyar kultúra napjának előestéjén a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezettel közösen nagyszabású, víg kedélyű születésnapi mulatságba invitálták barátaikat és a népzene kedvelőit!

kokas1 bereg

A rendezvényen megjelenteket Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar főiskola főigazgatója köszöntötte, majd Bacskai József  a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára méltatta a Kokas Banda munkásságát, és hangsúlyozta a kárpátaljai hagyományápolás fontosságát. Szalipszki Endre főkonzul, a Beregszászi Magyar konzulátus vezetője üdvözlő szavak kíséretében a konzulátus nevében oklevelet nyújtott át Kokas Károlynak a Kokas Banda vezetőjének.

kokas2 bereg

A köszöntők után kezdődött az igaz mulatság, a Kokas Banda a Nagy-Magyarország különböző tájegységeinek zenéivel és táncaival szórakoztatta a főiskola aulájában megjelent nagy számú közönséget. Ha már Péterfalva, akkor a Napsugár Hagyományőrző gyerekcsoport sem maradhatott ki, népi gyerekjátékokat mutattak be, majd végül a tőlük megszokott pörgős előadással zárult a rendezvény kulturális része.

kokas3 bereg

Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet egy meglepetéssel készült a Kokas Bandának, a rendezvény végén egy hatalmas torával köszöntötték a 10 éves ünnepelteket, amelyből minden vendégnek, és a nézőközönségnek is jutott legalább egy szelet.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280