Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

Az ügyész 15 év fegyházat kért a kékcsei gyújtogatóra

  • Közzétéve Helyi hírek

Ma egy tanú meghallgatásával és perbeszédekkel folytatódott a kékcsei gyújtogató pere. A vádat képviselő dr. Mészáros Attila ügyész az előkészítő ülésen 15 év fegyházat kért a vádlottra, a jövő heti ítélethirdetésnél akár életfogytiglanit is kaphat a kékcsei B. Krisztián.

kekcse1Fotók: Móricz Csaba/frissmedia.hu

A vádirat szerint a vádlott 2018. július 7-én a kerítést átvágva – annak tudatában, hogy a 71 éves, mozgásában korlátozott idős sértett a házban alszik - bement a sértett kékcsei családi házának udvarára, ahol a lakóház folytatásaként épült fa tárolót felgyújtotta. A tűz átterjedt a tyúkólra és a házzal egybeépített nyárikonyhára is. Mivel a nyári konyhában egy gázpalack is volt, fennállt a robbanás veszélye. A sértett a tüzet nem észlelte, őt fia mentette ki. A tűz tovább terjedését és a gázpalack robbanását a kiérkező tűzoltóság akadályozta meg.

A vádlott ezen kívül 2018 május és július hónapjai között több haragosának az ingatlanát, melléképületét is felgyújtotta, mellyel összesen 3.058.000 forint kárt okozott.

A mai tárgyaláson még meghallgatott egy újabb tanút a bíróság. A tanú a vádhatóság álláspontját erősítette, hisz 2018 nyarán Cigándon B. Krisztián szintén felgyújtott egy melléképületet, a tűz itt is átterjedhetett volna a lakóházra, ahol egy mozgásban korlátozott idős beteg lakott a fiával.

„Meg fogtok halni mind a ketten” – hangzott el a tárgyaláson, amikor a tanú felidézte a 2018 nyarán történt eseményeket. A fenyegetés B. Krisztiántól érkezett telefonon, majd hajnal 2 környékén be is váltotta az ígéretet. Az idős beteg férfira és a fiára rágyújtotta a melléképületet. Tragédia csak azért nem történt, mert időben észrevették a lángokat, az anyagi kár azonban így is jelentős volt.

kekcse2

A tanú igazából nem tudta felidézni, hogy miért akarta megölni őket Krisztián, tippje volt: talán féltékeny lett a volt barátnőjére a vádlott. Ugyanakkor az állítólagos haragosainak nem mondott semmit Krisztián, csak fenyegette őket telefonon, amit a rendőrök is hallottak.

B. Krisztián az egyik vallomásban azt mondta az őt kihallgató rendőröknek, hogy testvére halálát akarta megbosszulni a kékcsei gyújtogatással. Krisztián testvére tragikus körülmények között fulladt vízbe pár évvel ezelőtt. A vádlott az egyik kékcsei családot vádolja. Azonban ennek semmilyen alapja nincs – tudta meg frissmedia.hu

kekcse3

A vád több rendbeli zaklatással, magánlaksértéssel is vádolja Krisztiánt, azonban a legsúlyosabb, amiért akár életfogytiglanit is kaphat az két rendbeli különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete.

A kirendelt ügyvéd, dr. Kovács Tamás perbeszédében rámutatott, hogy a vádlottnak nem volt emberölési szándéka és ezt a B.Krisztiánt vizsgáló szakértők is alátámasztják: Egyértelműen kijelenthető, hogy B.Krisztián nem akart embert ölni. A Védelem úgy véli, hogy az emberölési szándék nem lett bizonyítva, így a legsúlyosabb vádpont alól bűncselekmény hiányában mentse fel a bíróság a vádlottat.

A gyújtogatásokkal kapcsolatban egyébként beismerő vallomást tett a vádlott. Az ügyben dr. Fintor Nóra bíró a jövő heten hoz ítéletet.

frissmedia.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280