Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

Világesemények Vásárosnaményban 2021-ben

  • Közzétéve Helyi hírek

Vásárosnamény az elmúlt  években több sikeres hazai és európai uniós pályázatot valósított meg, de a lehetőségeinkhez képest saját költségvetésünkből is fejlesztettük a várost - tájékoztatta a Rádió SOM hallgatóit a Vásárosnaményi Krónikák műsorban Filep Sándor polgármester.

filep sandor vasarosnameny

A 41. sz. főútvonal mentén, az M3-as autópálya lehajtójának szomszédságában lévő iparterületünket közművesítettük, felújítottuk és a következő hónapokban át is adjuk az Eötvös kúriát és a csodálatosan megújult parkját.  6 középületünkön energetikai korszerűsítést valósítottunk meg, a leromlott városrészt is fejlesztettük, hogy csökkentsük a leszakadó városi területek nagyságát, megépítettük Vásárosnamény és Kisvarsány közötti kerékpárutat. A pályázatok, a fejlesztések továbbra is folytatódnak!

VN Eötvös

A 2020-as év a vásárosnaményi vállalkozások többségét is súlyosan érintette, melynek elsősorban a turisztikai szektor az elszenvedője, nálunk is jelentősen visszaesett a turista forgalom. Ennek ellenére bízunk abban, hogy 2021. nyarán a szabadtéri sportrendezvényeket  megszervezhetjük! 

Vásárosnamény 2021. évi városmarketing  kommunikációját  két világeseményre fűzi fel: az augusztusi Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupára és a szeptemberi-októberi Vadászati Világkiállításra.

„Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021

VN hunor vadaszgyujtemeny 21

1871-1971-2021. E három évszám a magyar vadászok számára emlékezetes évek, évfordulók. Már 1871-ben összehívták az ország vadászait közös tanácskozásra, majd 100 évre rá, 1971-ben  Vadászati Világkiállítást rendezett Magyarország, na de milyet?!

Az 1971-es rendezvény hitelesen illusztrálta a világ vadászati helyzetét, a magyar vadűzés, vadállomány és vadgazdálkodás eredményeit, valamint megalapozta országunk jó hírnevét és napjainkban is érezhető rangját. A ma is emlékezetes világkiállítás ötvenedik évfordulóját méltó módon – egy emlékév formájában – kívánja feleleveníteni Magyarország kormánya. A változatos programsorozat fő eseményeként – 2021. szeptember 25. és október 14. között – kerül sor Budapesten a nemzetközi központi kiállításra a Hungexpo területén. A hivatalos részvételre Magyarország meghívását elfogadó külföldi országok (eddig Szlovénia, Szerbia) saját standokkal mutatkozhatnak be. A kiállítási anyagok többsége a rendezvényt követően különböző hazai múzeumokban talál majd otthonra.

Budapesten kiemelt helyszín lesz a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely már az 1971-es rendezvényen is fontos színtér volt. A régi Vidámpark helyén 2021-re felépülő Pannon Parkban, a már javában készülő biodómban bemutatandó élővilág mellett a Kárpát-medence élővilágát, jellegzetes állatfajait bemutató, felújított kifutók is várják a látogatókat. A fővárosban még a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Művészetek Palotájában, a Magyar Állami Operaházban és a Zeneakadémián is lesznek kulturális és szakmai események.

vn hunor

Több vidéki város – Hatvan, Gödöllő, Keszthely és Vásárosnamény – is bekapcsolódik a világkiállítás véráramába, így Vásárosnamény is. A Hunor VADÁSZATI KIÁLLÍTÁS VÁSÁROSNAMÉNY-ban pár évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A kiállítás interaktív módon, hang- és képanyagok segítségével mutatja be négy kontinens vadásztrófeáit. Célja a vadászat szellemiségének és a természet szeretetének, távoli tájak élővilágának bemutatása. A magángyűjtemény hamar népszerű lett a látogatók körében, de a világkiállítás hatalmasat lendíthet ezen!  

A rendezvény hivatalos honlapja szerint: „Az országhatár közelsége miatt a múzeum egyfajta kapocsként szolgál majd a felvidéki, kárpátaljai, partiumi és erdélyi magyarok edukációjával kapcsolatosan. 2021-re a kiállítás tovább bővül és a környék, pontosabban a Bereg vadvilágát és természeti értékeit ismerteti majd meg a látogatókkal. A múzeum berkein belül a régió, illetve a határon túli vadászok bemutatkozására is lehetőség lesz.”

„Országpromóció is lesz a vadászati világkiállítás” – olvashatjuk a sajtóban. Ennek szellemében a vásárosnaményi kiállítás pedig várospromóció is! Előzetes becslések szerint közel 2 millió fő látogatására számítanak a szervezők.

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa

2020-ban sporttörténelmi sikerként Magyarország is csatlakozhatott a Nemzetek Kupájához, mégpedig a junior, vagyis az ifjúsági országúti világkupa-sorozat eseményeihez. A koronavírus-helyzet következtében a széria egyetlen viadalát rendezték meg megyénkben, a 3 napos versenynapból 2 napon Vásárosnaményból rajtolt el a mezőny!

VN Zoárd Kupa kerékpárverseny Vásárosnaményból Gulácson Jándonés Tarpán át

A 2021-es idényben az eredeti tervek szerint tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhat otthont hazánk augusztus 20. és 22. között. A Világkupa zárónapján, augusztus 22-én vasárnap Vásárosnaményból startol a mezőny, ide várjuk a világ legjobb országúti kerékpárosait az ifjusági mezőnyből!

Vásárosnamény megismertetésére mindkét esemény óriási lehetőség, ugyanakkor nagy felelősség, egy vizsga is egyben! Közös érdekünk, hogy a Vadászati Világkiállításra ide érkező, magas fajlagos költéssel rendelkező vadászok, kiállítók, politikusok számára jó benyomást keltsen az egész város, ahová szívesen visszatérnek majd és elviszik városunk jó hírnevét!

Ugyanez a feladatunk a kerékpáros világkupánál is, bár ebben már van némi rutinunk, hiszen évek óta rajthelyszíne vagyunk a nemzetközi versenyeknek!

vn templom

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280