Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

Új tantermekkel bővült az aranyosapáti iskola

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban támogatott újabb beruházást adtak át, így Aranyosapátiban is új tantermekben kezdődhet a tanév.

aa004

Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A fejlesztésből származó előnyök mindenki számára kézzelfoghatóvá válnak, a megfelelő körülményeknek köszönhetően emelkedő színvonalú oktatás megalapozhatja a gyerekek jövőjét, a térség felzárkózását.”

aa000

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen létrejött beruházást az iskolások létszámának folyamatos bővülése indokolta, a fejlesztést megelőzően szükségtantermekben folyt a tanítás az oktatási intézményben. Az állam által finanszírozott hiánypótló beruházásnak köszönhetően a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Aranyosapáti Tagiskolája 3 tanteremmel és az ezekhez szükséges kiszolgáló helyiségekkel bővült. Az újonnan megépült épületrész közvetlenül a meglevő iskolaépület elé épült. A tantermeket bútorozva adták át az önkormányzat részére. A fejlesztés közel 113 millió forint költségvetési forrásból valósult meg, amelyhez az önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania.

aa001

Legutóbb Ecseren adtak át új tantermet a felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. A program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az aranyosapáti beruházás mellett Baktalórántházán, Csengerben, Fehérgyarmaton és Kemecsén tanuszoda, Nyírbogáton tornaterem épül.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280