Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 12:26

Sok önkéntes érkezett Beregsurányba

  • Közzétéve Helyi hírek

Szinte az egész megyéből érkeztek Beregsurányba, hogy segítség a napok óta "szolgálatban" helyiek nyomásán enyhítsenek.

1fotók: Bodnár Zsolt

A szeretetszolgálatok önkéntesei mellett segítség érkezett, olyan munkákra is amelyeket eddig a falubeliek csináltak. Például naponta több ezer szendvicset kell elkészíteni, és becsomagolni, közben figyelve arra, hogy a menekültek összetétele megváltozott.

Kijevből, Vinyicából, Harkovból és a többi nagy városból hajnalban a határra érkeztek az Ukrajnában tanuló afrikai, indiai és más világrészből érkezett egyetemisták, akik eddig a ukrajnai egyetemeken tanultak. 

A szendvicsek készítőinek oda kellett figyelni, hogy jelentős részük muszlim vallású volt, nem ehetett disznóhúst, így nekik csirkehússal vagy sajttal készült a szendvics.

12

A tolmácsok is önként vállalják a munkát, volt olyan nyíregyházi fiatalember aki 24 órás szolgálatot vállalt, és angol valamint orosz nyelvtudásával segítette az érkezőket az eligazodásban.

A falugondnokok kisbuszai folyamatosan szállították a gyalogosokat a pihenőhelyre, ahonnan felmelegedés, egy kis pihenő és ellátás után buszokkal tovább utaztak Záhony vasútállomásra, majd onnan Budapestre a repülőtérre.

15

11

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280