Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Minden ukrajnai menekültnek ingyen biztosítja a MÁV a vasúti utazást

Február 28-án délutántól ingyen utazhatnak a MÁV-START belföldi járatain az ukrán állampolgárok.

zahony magyarorszag

A díjmentes szolidaritási jeggyel az utazást bármely vasútállomáson megkezdhetik, a jegyváltáskor az úticélt kell megadni és személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolni kell az ukrán állampolgárságot.

(Угорська державна залізниця забезпечує безкоштовний проїзд на поїздах для усіх біженців з України)

A szombat éjféltől bevezetett szolidaritási jegyet hétfő délutántól – a fokozódó helyzet miatt – kibővítette a MÁV-START, így már nemcsak Záhony állomásról érvényes, hanem bármely hazai vasútállomásról induló vonatra bármelyik vasútállomáson megváltható. A szolidaritási jeggyel azonban csak ukrán állampolgárok utazhatnak díjmentesen bármely belföldi vasútállomásról. A díjmentes utazás feltétele, hogy a jegyváltáskor az úticél megadásán kívül személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolni kell az ukrán állampolgárságot.  A jeggyel kizárólag csak a másodosztályú kocsikat vehetik igénybe, a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni. A szolidaritási jegy a helybiztosítással közlekedő vonatokon elsődlegesen a többletkocsikban szabadon maradó ülőhelyeken használható fel.A hazánkon keresztül más külföldi célállomás felé a magyar határállomásig a nemzetközi vonatokra is érvényes a díjmentesség. A vasúttársaság vasárnap óta több ezer Ukrajnából érkező menekültnek adott ki díjmentes szolidaritási jegyet, amellyel Záhonyból továbbutazhattak bármely magyarországi célállomásra.

A MÁV-START a főként Záhony, Debrecen felől Budapestre közlekedő vonatokat plusz kocsival megerősítve indítja, ugyanis a Záhonyból Budapest felé induló belföldi vonatokon is jelentősen megnövekedett az utasforgalom.

Már mintegy tízezer Ukrajnából Záhonyon át a háború elől menekülő ember utazását segítette a nemzeti vasúttársaság. A menekültek között magyarokon, ukránokon kívül más országok állampolgáraiként Ukrajnában tanulók, dolgozók is utaznak vonatokkal a határ túloldalán található Csap állomásról Záhonyba. A MÁV-START Utasellátó szervezete ezer-ezer csokirolót és ásványvizet osztott ki a menekültek számára.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280