Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 12, 12:40

Értékek mentén... Augusztus elején ismét PanyolaFeszt

  • Közzétéve Helyi hírek

A jubileumi évet követően újra színes programokkal várjuk 2022. augusztus 5-6-7-én a Panyolára érkezőket. Megmutatjuk a megye értékei melletthelyi örökségünket is az idelátogató vendégeknek.

panyola11

Ha szeretnének vidám, családias hangulatban három napot eltölteni, akkor Panyolán a helyük, „...mintha haza jönnél,” - mondja találóan szlogenünk! Valóban, immáron 16, sőt 17 éve szinte haza érkeznek a kikapcsolódni vágyók.

A pandémia alatt megtapasztaltuk, hogy a fesztivál ugyan elmaradt, de az évről évre visszajáró vendégeink mégis nálunk töltötték augusztus első hétvégéjét. Idén 16. éve szervezzük eseményünket és minden alkalommal újdonságokkal készülünk.

A változatos zenei paletta mellett számos színházi produkció is helyet kap a portaprogramokon. Fellép többek között: "Aranyosra festem" - Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek, Petrás Mária és a Tázló együttes, Csángálló, Kalyi Jag, Bakos-Kiss Gábor, Pásztor Márk, Kelet Brass Band, Bakator Zenekar, Lóci Játszik.

A Pulyasarok is megannyi élménnyel várja a gyermekeket. Csupa-Csoda vándor játszótér, Báb-kiállítás és -készítés, Csúzlizda, Bugri fajátékok, mind-mind vidám kikapcsolódást ígérnek a gyerkőcöknek a diófák hűs árnyéka alatt. Amíg a picik játszanak, addig a felnőttek is számos lehetőség közül választhatnak, nem beszélve a kulináris élvezetekről.

Egyedi szatmári ízeket, panyolai pálinkákat és különleges borokat kóstolhatnak a gasztronómia kedvelői. Palaj-party a Tiszán a Bakator Zenekarral, kerékpár- és pálinkatúra, aszaló és főzdelátogató, táncház, egyházi- és portaprogramok, hogy csak néhányat említsünk.

Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság rendhagyó kiállításának a 16. PanyolaFeszt ad otthont, ahol A Szakkör több mint 60 települése számos alkotást állít ki a panyolai Közösségi Házban.

Magyar Fesztivál Szövetség által minősített esemény értékteremtő misszióját és közösségépítő tevékenységét tovább erősítjük. Megyénk kulturális, természeti kincsei egyedülállóak, ezért a Szatmárba érkezőknek a vidék báját, a kulturális sokszínűséget mutatjuk meg.

www.fanyolafeszt.hufacebook: PanyoalaFeszt

Muhari Zoltán, Panyola polgármestere

panyola12

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280