Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 13, 13:44

Kocsis Janikától leste el a mulatós zenét Szamosújlak megválasztott polgármestere

Bégány Róbert (Fidesz–KDNP)  egyedüli jelöltként indult Szamosúj­lakon a polgármesteri tisztségért, a lakosságtól 171 érvényes szavazatot kapott.

begany1

Mikor arról faggattuk, hogy mi késztette, mi ösztönözte arra, hogy elinduljon az időközi választáson, a következőket válaszolta: 

Nagyon jól ismertem Csaholc polgármesterét és háziorvosát, néhai dr. Al-Syed Isamot, hiszen az elmúlt évek során dolgoztam kórházban, a mentőszolgálatnál és orvosi ügyeleten is. Sokat mesélt a polgármesteri munkájáról, gyakran bele is láthattam a felelősségteljes napjaiba. Nagyon szerette az embereket, s ez a szeretet visszatükröződött a polgármesteri és a háziorvosi hivatásából is. Az emlékét sohasem feledem, s tulajdonképpen több év távlatából a vele kapcsolatos sok szép élmény ösztönzött arra, hogy elinduljak a polgármesteri választáson, hiszen én is emberek között dolgoztam, a munkámmal őket segítettem, őket szolgáltam. 

– A képviselő-testületbe 2019 októberében kerültem be, s akkor alpolgármester lettem. Mindig azt vallottam, hogy az önkormányzat van a faluért, s nem fordítva – magyarázta Szamosújlak új vezetője. 

A legfontosabb célom polgármesterként, hogy szebbé, élhetőbbé tegyem a települést. A kormánynak köszönhetően van is egy nyertes pályázatunk, több mint tízmillió forintot nyertünk egy temetői felújításra. Lakossági igény volt a ravatalozónál egy előtető építése, ami nyáron a tűző naptól, ősszel és télen a csapadéktól véd. 

– A művelődési házunk egy része rossz állapotban van, szeretném azt is felújíttatni, hiszen fontosnak tartom a közösség formálását, erősítését. Alpolgármesterként szerveztem adventi programot és nőnapi műsort is a településen. Szeretnénk egy traktorra is pályázni, ami segítené a falu szépítésének munkálatait. Az utóbbi időszakban ha van eladó ház Szamosújlakon, az hamar elkel, fiatal családok veszik meg, ők főleg Kárpátaljáról érkeznek. A közmunkásaink leginkább a falu arculatának rendezésén dolgoznak, foglalkoznak többek között földutak karbantartásával, virágok gondozásával, a parlagfű irtásával – mondta Bégány Róbert, akinek a felesége Fehérgyarmaton dolgozik, a fia, Zsombor pedig ősztől második osztályos a Deák Ferenc Gimnáziumban. 

Mikor a pihenésről, kikapcsolódásról faggatjuk Szamosújlak első számú emberét, így válaszol: 

begany

Nagyon szeretem Kocsis Janika mulatós zenéjét. Sok helyre elutaztam, hogy meghallgathassam, végül kedvet kaptam én is az éneklésre, a zenélésre. Rendezvényeken, lakodalmakban lépek fel immár húsz éve a szintetizátorommal. Itt is emberek között lehetek, embereket szolgálhatok, s még ki is kapcsolódom. 

Így most már érthető, hogy a közösségi portálon miért gratulált úgy Iszák Tibor, Sonkád polgármestere Bégány Róbertnek: „Lesz egy nótafa köztünk!”

szon.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280