Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Márton nap az aranyosapáti iskolában

  • Közzétéve Helyi hírek

Hagyományaink megőrzését iskolánk kiemelt fontosságúnak tartja. Ezért a jeles napokhoz kapcsolódóan rendre programokat szervezünk tanulóinknak.

marton aa

Márton nap közeledtével az osztályokban kézműves foglalkozásokkal, mécses készítéssel, az alkalomhoz illő énekek, körjátékok tanulásával indítottuk a hetet.

Reméljük, hogy a jócselekedetet jelképező fény, minél több emberhez eljut. Tanáraink sok érdekes programmal készültek: puzzle, malom, sajt labirintus, száraz sí, kosárba dobás. Köszönjük az eszközöket Turóczi Zsoltnak. A program a Márton napi népszokásokhoz kapcsolódik:

Német nyelvterületről terjedt el a fáklyás felvonulás (Martinsumzug), amely Szent Márton emlékét őrzi, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el. A gyerekek, kisgyerekes családok járják az utcákat maguk készített lámpásokkal és közben Márton-napi dalokat énekelnek.

Az idén az iskolához csatlakozott az óvoda is és együtt emlékeztünk meg e szép hagyományról. Libazsíros kenyérrelés teával leptük meg a gyerekeket. Lőrincz Sándor tánctanár készült a táncosokkal. Majd elérkezett a várva várt árnyjáték, amelyben Márton püspök legendáját elevenítettük fel. Köszönjük Dicső Réka, Sebestyén Boglárka, Jánvári Matus Marietta tanárnőknek a műsort és a fantasztikus napot .

Gyönyörű karton bábok készültek. Hatalmas élmény volt! Az osztályok totót kaptak amit a műsor után tölthettek ki, a hallottak alapján. Minden tanuló jól érezte magát és nagy örömmel vettek részt a népi játékokon, amit a képek is bizonyítanak.

Érdemes volt ennyit készülni erre a napra? – a válasz : igen. Nézzük meg a fényképeken a mosolygó, lelkes gyerek és felnőtt arcokat!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280