Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

A szociális dolgozókat ünnepelték Nagyarban

  • Közzétéve Helyi hírek

Egy tavaly indult kezdeményezésnek köszönhetően még nagyobb megbecsülést kapnak a megyei szociális dolgozók, ugyanis ezentúl minden évben szakmai nappal egybekötött díjátadón adnak elismerést az ágazat legkiválóbb munkatársainak.

BZS 0251

Az idei rendezvényen, a nagyari Luby-kastélyban adták át az Assisi Szent Ferenc díjakat. Az eseményen jelen volt Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Tilki Attila és dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők, Kiss Hedvig, az Élet Forrása Egyesület elnöke.


Dr. Vinnai Győző elmondta, a Covid-járvány alatt az egészségügy került reflektorfénybe, ugyanakkor a szociális dolgozók is erőn felül teljesítettek, így ez az ágazat sem maradhat az árnyékban.

– Beszélnünk kell a szociális területről, ahogy a problémákról is. Tudniuk kell az embereknek, hogy milyen jogaik és kötelezettségeik vannak azoknak, akik segítségre szorulnak. Sokan sajnos még ma sem mernek segíteni, pedig a szándékuk megvan – gondoljuk csak a vakokra, akiket félve kísérnek át a zebrán – ezt már Fülöp Attila mondta a jelenlévőknek.

Kiemelte: a szociális ágazat dolgozói rendkívül sokféle feladatot látnak el a hajléktalanok ellátásától az házi gondozásig.

– Ez a hivatás azoknak való, akik mernek lépni és segíteni, még akkor is, ha az érintett ezt nem akarja.

szon.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280