Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 16, 4:35

Idén Soós Norbert lett az Év Tűzoltója Záhonyban

  • Közzétéve Helyi hírek

2022. november 09-én vette át az Év Tűzoltója Záhony elismerést Soós Norbert címzetes tűzoltó főtörzsőrmester a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetője, Aros László tűzoltó alezredestől, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetőjétől.

zahony1

Az elismerésre jogosultat minden évben a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén működő hivatásos tűzoltóságok állományából választják ki.

Soós Norbert címzetes tűzoltó főtörzsőrmester 2005. április 16-án szerelt fel a Záhonyi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság állományába. Az alapfokú tanfolyam elvégzése óta a „B” szolgálati csoport oszlopos tagjaként teljesít szolgálatot. Az évek folyamán sikeresen végezte el a különféle gépjárműfecskendők szivattyúkezelői és kisgép-kezelői tanfolyamait. Jelenlegi beosztása gépjárművezető, emellett beosztottként is teljesít szolgálatot, munkája mindkét beosztásban kiemelkedő.

zahony2

Aktívan közreműködik a gépjárművek és a légzőkészülékek karbantartásában, szakmai ismereteinek szélesítésére törekszik, az évek során teljesítette a kompresszor kezelői képzést, valamint magasból-mentő szer kezeléséből is sikeres vizsgát tett. Majd két évtizedes rutinjával segíti fiatalabb kollégáit, tudására, tapasztalatára minden körülmények között lehet számítani.

A 2010-es borsodi, majd a 2013. évi dunai árvízi védekezés kapcsán példamutató magatartást tanúsított kitartásból, fegyelemből és tenni akarásból. Fáradhatatlanul dolgozott az emberekért és az értékeik megőrzéséért. Beosztásában nagyfokú hivatástudattal, példásan és az elvárható maximális felelősséggel tevékenykedik. Pályafutása alatt, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül több alkalommal részesült jutalomban és dicséretben. Jó kapcsolatteremtő készséggel rendelkezik, a csoport összetartásában kiemelkedő szerepet játszik. Önzetlenségét számtalanszor bizonyította, több alkalommal is segédkezett a tűzoltólaktanya felújításában. 2019-ben munkájának köszönhetően kapott új, laminált lap burkolatot az oktatási helyiség. Boldog és kiegyensúlyozott családi életet él, feleségével két gyermeket nevelnek.

Kimagasló szakmai teljesítményéhez nagyban hozzájárul az otthonról hozott biztos családi háttér. Ő az a fajta tisztességes, becsületes ember, aki a szervezeten belül kiválóan megállja a helyét, akire igazán szüksége van a tűzoltó társadalomnak.

Kívánjuk, hogy erőben, egészségben tudja családját, és Isten áldásával viselje ezt a kitüntető címet!

Katasztrófavédelem

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280