Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 11:27

Kisvárdai tűzoltó is kiutazott életet menteni Törökországba

  • Közzétéve Helyi hírek

A katasztrófavédelem HUNOR Mentőszervezete ötvenfős, a mentőszolgálat szakembereivel kiegészülő mentőcsapattal és két keresőkutyával segíti a kutatómentést a földrengés sújtotta Törökországban.

hunor04

Most is a különleges csapat tagja a Kisvárdáról egyedüliként érkezett GYEBNÁR ZSOLT tű. főtörzszászlós is, aki kitartásának, ügyességének, hivatástudatának és mind fizikai, mind mentális felkészültségének köszönhetően 2013. októberétől tagja a HUNOR-nak, mellyel azóta már több nemzetközi bevetésen is részt vett.

hunorgyebi03GYEBNÁR ZSOLT - akinek 1996 óta nem csupán munkája, hanem hivatása a tűzoltó szakma - olyan becsületes és tisztességes ember, aki nagyfokú hivatástudattal és szakmai felkészültséggel rendelkezik és akire szüksége van és lesz a tűzoltóságnak és tűzoltó bajtársainak egyaránt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság égisze alatt alakult meg a speciális helyzetekben bevethető HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet.

A csapat alkalmas a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, az elsőként beavatkozók megerősítésére.

hunor02

A HUNOR hivatásos mentőszervezet szakfeladata a romok alatt rekedt áldozatok keresése, mentése, szükség szerint elsősegélynyújtás. Földrengés sújtotta területen magától értetődő feladat a műszaki mentés, áldozatok kiemelése, túlélési esélyeik biztosítása.

kisvarda.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280