Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Ősz a Nyírmadai Fogyatékosok Nappali Intézményében

  • Közzétéve Helyi hírek

Ismét beköszöntött az ősz a klubtagok életébe. Próbáltuk minél színesebben eltölteni a mindennapokat. Elsősorban diót szedtünk, majd megtörtük, melyből finom sütemény készült.

fgyatekos nyirmada foglalkozas002

Mindennapos elfoglaltságot jelent a klubban a kézműves foglalkozás. Az őszi dekorációkhoz maga a természet adta az alapanyagokat. Az őszi falevelekből szép képeket ragasztottunk, festettünk, makkból különböző figurákat alkottunk. Színes fonalakból őszi gyümölcsöket, krepp-papírból, illetve magból napraforgókat készítettünk.

fgyatekos nyirmada foglalkozas003

Idén is készültünk a Városnap alkalmából megrendezésre kerülő termékkiállításra. Itt a klubtagok saját készítésű munkái is kiállításra kerültek, melyet egy közös séta alkalmával megtekintettünk.

fgyatekos nyirmada foglalkozas005

Egy kedves kolleganőnktől meghívást kaptunk kecskelátogatásra, ahol a klub tagjai megismerkedtek a fejés fortélyaival, friss tejet kóstoltak, illetve állatsimogatáson is részt vettek.

fgyatekos nyirmada foglalkozas009

Volt alkalmunk elutazni Nyíregyházára, ahol kedvünkre való filmet néztünk meg, illetve egy finom ebédet fogyasztottunk el.

fgyatekos nyirmada foglalkozas008

Szabadidős foglalkozás keretén belül kerékpártúrát szerveztünk, megnéztük a közeli horgásztavat, majd körbesétáltuk.

fgyatekos nyirmada foglalkozas006

Az Idősek Klubjától meghívást kaptunk a helyi tájházba egy kötetlen beszélgetésre, ahol nagyon finom ebéddel lepték meg a fogyatékkal élőket.

fgyatekos nyirmada foglalkozas014

Fájó szívvel búcsúztak a Klubtagok és a dolgozók Bertók Lacikától, aki elköltözött a településről. Búcsúbulival, egy emlékkönyvvel és saját készítésű ajándékokkal leptük meg őt.

fgyatekos nyirmada foglalkozas012

Halottak napja alkalmából a Segítő ház ellátottjaival közösen sétáltunk el a helyi temetőbe, ahol saját készítésű gyertyákkal, koszorúkkal tiszteltük meg a hozzátartozókat.

fgyatekos nyirmada foglalkozas015

Nagy erőkkel készültünk a Halloween ünnepre, ahol a klubtagok rémisztő jelmezekbe bújtak, ijesztő történeteket meséltek, és finom sütőtököt fogyasztottak. Az egyik klubtagunk egy belsejében mécsessel világító töklámpást faragott.

fgyatekos nyirmada foglalkozas004

Kissné Czipták Judit, terápiás munkatárs

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280