Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 15, 9:32

Kéménytűz Tornyospálcán, károkat okozó szél megyeszerte - a tűzoltók hírei

  • Közzétéve Helyi hírek

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében hétfőn, Tornyospálcán, a Dózsa utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást.

Kemenytuzangolillusztráció!

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Veszélyesen megdőlt betonoszlop

Tizenkét méter magas beton oszlop dőlt meg tegnap az erős szél miatt az újfehértói Rákóczi Ferenc utcában. Az oszlop veszélyeztette a gyalogos- és járműforgalmat, tetején telepített gólyafészek volt, benne fiókák. Az áramszolgáltató, rendőrség, helyi önkormányzati tűzoltók, a kormányhivatal környezetvédelmi osztályának szakemberei, valamint a Hortobágyi Nemzeti Park madármentő szakembere is a helyszínen voltak. Az újfehértói tűzoltók az oszlopot a mellette lévő, erős törzsű, tíz méteres diófához rögzítették a fészek biztonságos áthelyezéséig, az állatmentés elvégzéséig. Személyi sérülés sem történt.

További károk a szél miatt

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében máshol is okozott károkat az erős szél hétfőn. A mátészalkai Szokolay Őrs utcában és a fehérgyarmati Kiss Ernő utcában is egy-egy nagy méretű fa ága hasadt le, a geszterédi Kossuth utcában egy palafedésű önkormányzati ingatlan tetejét bontotta meg a szél, a nyíregyházi Pazonyi út és Nád utca találkozásánál egy magas diófa légvezetékre borult, a szakolyi Létai utcában pedig egy fenyő dőlt meg egy légvezeték felé. A helyszíneken a mátészalkai, fehérgyarmati és nyíregyházi hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Ötven négyzetméteren égett a száraz fű és gaz a 4-es főút 317-es kilométerszelvényének közelében. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a szabadtéri lángokat.

Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy, szóvivő

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280