Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

Pócspetri belterületi közútjainak fejlesztése

  • Közzétéve Helyi hírek

Pócspetri Község Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Irányító Hatósága által a Belterületi utak fejlesztése elnevezésű pályázati konstrukcióban 54,02 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati felhívásra Pócspetri Község Önkormányzata 2022.06.29-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2025.06.30-án fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP_PLUSZ-1.2.3-21-SB1-2022-00056.

A projekten belül az alábbi tevékenységeket szeretné megvalósítani az önkormányzat: önkormányzati tulajdonú belterületi gyűjtőutak, valamint kiszolgáló-, lakó- és vegyes használatú utak építése, korszerűsítése, felújítása. Utak burkolatának és alépítményeinek felújítása, korszerűsítése, átépítése. Ezen kívül a közlekedésbiztonság növelését szolgáló elemek építése, felújítása. Szükséges még az útberuházáshoz kapcsolódó – a fejlesztendő út melletti – gépjárműparkolók és biztonsági sávok kialakítása, felújítása, áthelyezése. A projekt összhangban van az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvénnyel, valamint a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet és a helyi esélyegyenlőségi program elkészítésének részletes szabályairól szóló 2/2012. (VI. 5.) EMMI rendelet rendelkezéseivel. Pócspetri Község Önkormányzata Esélyegyenlőségi Programban rögzíti az esélyegyenlőség érdekében szükséges feladatokat.

A projekt 54,02 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a https://www.pocspetri.hu/ oldalon olvashatnak.

szechenyi terv plusz

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280