Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 6:42

Helyi térségi turizmusfejlesztés Leveleken

  • Közzétéve Helyi hírek

Örömmel tájékoztatom Önöket és Tisztelt Olvasóikat, hogy a TOP_PLUSZ-1.1.3-21-SB1-2022-00025 azonosítószámú Helyi és térségi turizmusfejlesztés Leveleken megnevezésű pályázat sikeresen megkezdődött. 

1664960830526

Levelek Nagyközség Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Irányító Hatósága által a Helyi és térségi turizmusfejlesztés Program elnevezésű pályázati konstrukcióban 311,69 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati felhívásra Levelek Község Önkormányzata 2022.09.20-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2025.09.01-jén fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP_PLUSZ-1.1.3-21-SB1-2022-00025.

A turisztikai fejlesztés eredményeképpen Leveleken felújításra kerül az egykori Molnár-Kastély, amely turisztikai szempontból kedvező lenne a településnek. A turizmus fejlesztésével növelhetnénk a turisták számát, ami gazdaságilag is jó hatással lenne a mostani és a jövőbeni helyzetre is.  A fejlesztés célcsoportja főként a hátrányos helyzetűek, akik valamilyen mozgásszervi, érzékszervi vagy kommunikációs akadályokkal küzdenek, és a projekt segítene hozzájárulni, hogy a mostani, illetve elkövetkező nemzedékek érzékenyebbek és nyitottak legyenek mások elfogadására. A projekt keretében az intézmény rekonstrukciója valósul meg, ami a 18. században épülhetett. A tetőszerkezet felújítása, víz és csatorna szerelése, az épület szigetelése, villanyszerelése, épületgépészeti szerelvények szerelése, hidegburkolatok, falburkolás, vakolás és külső térburkolás történik meg. Illetve az intézményt körülölelő zöld terület kialakítása és rendezése hozzájárul a település zöld infrastruktúrájának fejlesztéséhez. Továbbá évente egyszer megrendezésre kerül egy nagyszabású rendezvénysorozat helyi és országos szervezetekkel együttműködve, amelynek keretén belül bemutatásra kerül a hátrányos helyzetűek élete. Ezáltal a társadalmi felelősségvállalás és szolidaritás is megvalósul. A kezdeményezés előtérbe helyezi a környezetvédelmet, energiatakarékosságot, ugyanis napelemes rendszer kerülne felszerelésre.

A projekt 311,69 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a https://levelektelepules.hu/ oldalon olvashatnak.

00 szechenyi terv

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280