Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 11:27

Tréfának indult, tragédia lett belőle Tarpán - döntött a bíróság

  • Közzétéve Helyi hírek

Megütötte a vele tréfát űző sértettet, aki sérülései következtében később a kórházban életét vesztette. A Nyíregyházi Törvényszék 2024. március 21-én halált okozó testi sértés bűntette miatt kettő év – végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a bántalmazó férfit. 

tarpafotó: Móricz Csaba/FrissMédia

Az ítélet tényállása szerint a súlyos szellemi és alkoholproblémákkal küzdő B.L. vádlott 2022. augusztus 10-én egy szabolcsi községben csatlakozott egy dohánybolt előtt beszélgető társasághoz, ahol sörrel kínálták. Ezt követően a társaság egyik tagja – a sértett –pénzt ajánlott a vádlottnak azért, hogy vegyen magának egy fél deciliter pálinkát is a dohányboltban. Mialatt B.L. vádlott bement italt venni az üzletbe, a sértett bekente pillanatragasztóval a vádlott kint hagyott sörös dobozának ivónyílását, majd visszatette azt eredeti helyére. 

B.L. a boltból visszatérve elfogyasztotta a pálinkát, majd beleivott a sörösdobozába, azonban a szája ragasztós lett. Emiatt megdühödött a sértettre, s őt egy alkalommal, ököllel fejen ütötte, melynek következtében a sértett elesett, fejét a talajba ütötte és eszméletét vesztette. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy az időben megkezdett kórházi kezelés ellenére elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, bár a védő tudomásul vette a döntést, az ügyész hosszabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás végett jelentett be fellebbezést. A vádlott az ítélethirdetésen nem vett részt, ő a későbbiekben nyilatkozhat a jogorvoslatról. 

Törvényszék

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280