Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 20, 5:57

Megállapodás a honvédelmi sportok népszerűsítésére

  • Közzétéve Helyi hírek

A Szilva Termál és Wellnessfürdőben találkozott két egyesület képviselője abból a célból, hogy a közeljövőben létrejövő együttműködésük részleteit pontosítsák.

szilva1

Dankó László a Honvédsuli Egyesület programvezetője és Iván János a bejegyzésre váró Veterán Sport és Harcművész Egyesület vezetője megegyezett abban, hogy az elmúlt évtized külön-külön összegyűlt tapasztalati tőkéjüket összehangolva közösen lépjenek fel a honvédelmi sportok népszerűsítéséért.

A Honvédsulit 6 éve jegyezték be, azóta tart szabadidős foglalkozást és honvédelmi sportok képzését gyerekeknek. A honvédsuli kadétjait rendszeresen hívták koszorúzásokhoz, megemlékezésekhez, díszőrségek adásához. Egyik legjelentősebb eredményük az évente megrendezésre kerülő 100 Km-es Doni Emléktúra, de foglalkoznak honvédelmi táborok szervezésével is.

A Veterán Harcművész Egyesület jogi elődje a Veterán Harcművészeti Klub a katonai önvédelem népszerűsítésében tevékenykedett az elmúlt évtizedben. Önvédelmi- és katonai jellegű túlélőtáborokat szerveznek általános és középiskolások számára, valamint több helyszínen Nihon Tai Jitsu edzéseket tartanak heti rendszerességgel. A Klub több alkalommal tartott már edzőhétvégéket a Szilva Termál és Wellnessfürdőben, valamint Géberjénben a Holt-Szamos partján, amely helyekre rendszeresen fogadnak el meghívást nemzetközileg elismert önvédelmi mesterek.

szilva2

A megbeszélésen jelen volt Sziklai Ernő a Szilva Termál és Wellnessfürdő vezetője, aki ígéretet tett, hogy a rendezvényekre a helyszínt, és igény szerint a szállást biztosítja.

Honlapunkat az a megtisztelő felkérés érte, hogy a közös projekt médiatámogatói szerepkörét lássa el.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280