Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

A víz világnapját ünnepelték az aranyosapáti iskolában

  • Közzétéve Helyi hírek

„A kopár hegyeken folyókat fakasztok, a völgyek mélyén forrásokat, a pusztát bővizű tóvá változtatom és a szomjú földet vizek forrásává." (Ézsaiás 41,18)

aa1

A víz az élet minden területén nélkülözhetetlen, mégsem fordítunk elég figyelmet tisztaságának megőrzésére. Természetesnek tűnik, hogy a csapból mindig jó minőségű és elegendő mennyiségű ivóvíz folyik. Sajnos gyakran pazarolunk, nem vigyázunk környezetünkre. 

Az aranyosapáti iskolában plakátok készítésével hívjuk fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Ezen a napon mindannyian kék pólóban jöttünk iskolába. Közösen végiggondoljuk és megfogalmazzuk, hogy mit jelent számunkra Isten ajándéka, a VÍZ.

aa2

A víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

Iskolánkban a víz világnapját március 22-én tartottuk meg.

A víz világnapja jó alkalmat teremt arra, hogy egy kicsit megálljunk, és elgondolkodjunk azon, hogy mit is jelent számunkra a víz: Földünk egyik legértékesebb kincse. A víz meghatározza mindennapi életünket, minden sejtünknek szüksége van rá, hogy egészségesen működjön. Eszünkbe jut-e néha, hogy mi, magyarok, milyen szerencsések vagyunk, hogy a jó minőségű ivóvíz kellő mennyiségben mindig rendelkezésünkre áll, vagy csak természetesnek vesszük, és ezért gyakran nem úgy vigyázunk rá, ahogyan azt megérdemelné.

aa18

Számunkra ez volt az év legkékebb napja! Köszönet érte a kreatív tanító és tanár néniknek, bácsiknak a résztvevő aktív gyerekeknek.

Benkő Zsigmondné tagintézmény vezető

aa4aa5aa6aa7aa8aa9aa10aa11aa12aa13aa14aa15aa16aa17

aa3

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280