Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

Egyelőre nem épülhet börtön Csengerben és Kemecsén

Eredménytelennek nyilvánította a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) azt a közbeszerzési eljárást, amelyet négy új, egyenként 500 férőhelyes börtön építésére írtak ki – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztatóból, amire az mno.hu figyelt fel.

borton 1Illusztráció!

A négy börtön Borsodban Ózdon, Szabolcs-Szatmár-Beregben Csengerben és Kemecsén, Heves megyében Heves városában épült volna.

A négy részre bontott eljárásban szinte az összes ismert, az utóbbi években a közbeszerzéseken sikeresen szereplő építőipari vállalkozás adott be ajánlatot. Az eredménytelenség oka a közlemény szerint valamennyi rész tekintetében ugyanaz: a legkedvezőbb ajánlatban szereplő ellenérték meghaladja a rendelkezésre álló fedezetet, magyarul drágábban vállalták volna a munkát, mint amennyi pénze a BVOP-nak erre a célra van.

Megyénk két városában 500-500 elítélt elhelyezésére alkalmas börtön építését tervezték, melyek nemcsak új munkahelyeket teremthetnek, de az intézmény folyamatos kiszolgálása a városokban és a térségben élő gazdáknak, mezőgazdasági termesztőknek is biztos felvevőpiacot jelenthet. A Nyíregyházi Egyetemen pedig megkezdődött a leendő börtönőrök képzése is.

forrás: szon.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280