Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

„Nem nyaralni mentünk Miskolcra!” - vitkai kézilabdások sikere a Kis iskolák diákolimpiáján

  • Közzétéve Helyi hírek

Június 18-21 között rendezték Miskolcon a Kis iskolák sportversenyének országos diákolimpiai döntőjét. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét lány kézilabda sportágban a vitkai Kölcsey Ferenc Tagintézmény lányai képviselték.

vitka

Az ország számos pontjáról, 79 benevezett csapatból, a megyei döntőket követően 16.-an jutottak az országos döntőbe. A lebonyolítás 4 négyes csoportban zajlott. Vitka mellett a D-csoportot Dóc /Csongrád-megye/, Mecseknádasd /Baranya-megye/ és Mezőnagymihály /Borsod-Abaúj-Zemplén megye/ alkotta.

vitka1

A rajt jól sikerült. Dóc ellen a lányok már a mérkőzés elején tekintélyes előnyre tettek szert. A félidő 9-3, a végeredmény 21-7 lett. Mecseknádasdról tudható volt, hogy nagy ellenfél, tavaly bronzérmet szerzett. Kiélezett játékban 8-7- es félidőt követően még bizakodhattunk, a mérkőzés végére azonban elfáradt a csapat. A sorra kihagyott helyzetek, kapufák mellett a második félidőben mindösszesen négy gólt sikerült lőni. Mecseknádasd győzött, a végeredmény 12-14 lett.

vitka2

A legjobb négybe az juthatott, aki csoportelsőként végzett. A vereséget követően így legjobb esetben is csak az ötödik helyért küzdhettek a lányok.

Ezt követően már nem volt botlás. Mezőnagymihály ellen az elején még görcsös volt a játék, félidőben 4-3. Aztán már felszabadultabban mozogtak a lányok, így lett 10-6 a vége.

A keresztjátékban Bősárkány /Győr-Moson- Sopron megye/ ellen, szép játékkal folytatódott a küzdelem. Félidőben 7-5, a végén 16-9.

vitka3

Az 5. hely megszerzéséért Köröstarcsával /Békés-megye/, a tavalyi aranyérmessel kellett megmérkőzni. Az ellenfél kezdte jobban, a félidőben 7-5 -re vezettek. A második játékrészben aztán meglehetősen hullámzó játékkal, de sikerült a hátrányból lefaragni. Utolsó erőtartalékokat mozgósítva, a második félidőben csak két gólt engedve az ellenfélnek a lányok bravúros győzelmet arattak. Köröstarcsa - Vitka 9:10.

vitka6

Négy győzelemmel, egy vereséggel így 16 csapatból 5. helyen végeztek a Kölcsey Ferenc Tagintézmény lányai.

A Diákolimpia Kis iskolák sportversenye országos döntő V. helyezett csapat tagjai:

Bajusz Boglárka, Jancsó Ella, Jancsó Nikoletta, Jónás Krisztina, Kovács Eszter, Lakatos Virgínia, Madár Réka, Náni Eszter, Péchy Orsolya, Tar Dominika. Edzőjük Moldován Tibor tanár úr.

Gratulálunk a csapatnak!

vitka4vitka7vitka8vitka9

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280