Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Újrakezdés Pusztadoboson

  • Közzétéve Helyi hírek

Már több mint 20 éve költöztek a kárpátaljai Salánkról Pusztadobosra Csehil Magdolna és férje András. Nagyon megszerették a falut és a lakosokat, ezért úgy döntöttek itt élik le az életüket.

pusztadobos kerteszet 00

Zöldségtermesztésbe kezdtek, először kicsiben konyhakerti szinten, majd mivel megszerették a kerti munkát a termelést vállalkozói szintre fejlesztették, biztos megélhetést biztosítva családjuknak. Három fiúkból már ketten belenőttek a gazdaságba, így négyen (a fiúk a tanulmányaik mellett) tudják gondozni a három óriási fóliasátrat, és a körülöttük lévő területet.

pusztadobos kerteszet 02

A sátrakban paradicsomot, paprikát, uborkát, és szamócát termesztenek, körülöttük lévő területen konyhakerti zöldséget, amely piacra talál. Mint András elmondta, mivel a nagybani piacon ismerik az általuk leszállított termékek minőségét, általában a kereskedők egyben vásárolják meg tőlük a kínált árujukat.

A községben egyre nagyobb volt az érdeklődés a Csehil család által megtermelt zöldségek iránt, ezért a családi kupaktanács döntött, és pár héttel ezelőtt megnyitották Pusztadoboson zöldségboltjukat.

pusztadobos kerteszet 01

Magdolna és András jelentős társadalmi életet élnek szeretett falujukban, a Görögkatolikus Egyházközösség munkájából rendszeresen kiveszik a részüket.

Nekik köszönhető, hogy a Kárpátaljáról gyalogosan induló, a máriapócsi Illés Napi Búcsúra igyekvő nagy létszámú zarándokok július 21-én Pusztadoboson pihennek majd meg, és a falubeliekkel kiegészülve indulnak tovább a kegytemplomba.

pusztadobos kerteszet 03pusztadobos kerteszet 04pusztadobos kerteszet 05

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280