Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

VII. Szent Flórián Tűzoltótábor – ezúttal Tornyospálcán

  • Közzétéve Helyi hírek

A csütörtökön kezdődött rendezvényre a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltó-alakulat és a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület tagjai érkeztek Tornyospálcára, az Ajaki Tűzoltó Egyesület meghívására, akikkel már évek óta jó kapcsolatot ápolnak.

szent florian tabor tornyospalca

Rubóczki Zoltán az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka köszöntötte a tábor résztvevőit, majd megnyitották a háromnapos rendezvényt, amelyen Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Aros László tű. alezredes a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és a kirendeltség több munkatársa, valamint Dombrády László nyá. tű. ezredes a megyei tűzoltószövetség elnöke is részt vett.

Három éve van hivatalos zászlója a Szent Flórián Tűzoltótábornak, amelyet mindig a következő táborhelyszínre visznek a szervezők, ezúttal is a római katolikus és a görögkatolikus egyház képviselői megszentelték a lobogót.

A tábor szakmai része Leskovics Zoltán tű. alezredesnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének előadásával kezdődött, aki a faipari létesítményekben keletkezett tüzek oltásáról beszélt.

Egyébként a tűzoltótábor megszervezése egy baráti látogatás alkalmával vetődött fel 2009 júliusában Gyergyószárhegyen, a helyi tűzoltó egyesület és az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka ötlete nyomán. A későbbiekben a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület parancsnoka is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2010 májusában Gyergyószárhegyen rendezték meg az első tábort, azóta pedig felváltva adnak helyet a háromnapos találkozónak.

A szakmai programok mellett a kikapcsolódásra is sor kerül a vasárnap estig tartó rendezvényen, Tornyospálcán, a László tanyán.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280