Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 7:12

Összefogtak a szabolcsi almatermelők az ipari alma alacsony felvásárlási ára ellen

  • Közzétéve Helyi hírek

Tiltakoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők, a léüzemek felvásárlási ára ellen. Hétfőn nyitja meg kapuit a megyében az első léüzem, amely a gazdák információi alapján kilónként nettó 13 forintot akar adni az ipari almáért. A kialakult ár ellenni lépésekről ma egyeztettek a gazdák Vásárosnaményban, az egyeztetésre több százan érkeztek a megye szinte minden pontjáról.

ipari alma 2

Közel háromszázan írták alá azt a Részvételi szándéknyilatkozat, amely a 2018-ban kialakult alacsony ipari alma felvásárlási ára ellen Termelői Összefogást hirdet meg.

Szakszon Ernő szervező kérdésünkre elmondta, hogy a cél a minimum 25 forintos nettó ár kiharcolása, addig minden törvényes eszközzel tiltakozásokat szerveznek minden napra. A tiltakozásban akár a félpályás útlezárásokat is alkalmazni fogják. Mint elmondta holnapi napon szintén megbeszélés lesz egy anarcsi léüzem parkolójában, a léüzem hétfőn kezdené meg a próbaüzemét amennyiben lesz beszállítója 13 forintos nettó áron.

ipari alma 1

Hogy azokat a gazdákat ne érje kár, akiknek már túl vannak az első szedésen, és az ipari almájuk "platón" van a megbeszélésen megjelentek egyöntetűen úgy döntöttek, hogy inkább összeadják az alma árát. - mondta el Bori Vilmos gazdálkodó, a helyi gazdakör elnöke. 

A tiltakozás egyelőre a léüzemek parkolóiban fog folytatódni, a tervek szerint alma 13 forintért, vagyis jóval a termelési ár alatt nem kerülhet be léüzembe. Azoknál a léüzemeknél, amelyek megnyitnak és ezt a 13 forintos árat kínálják az ipari almáért a gazdák demonstrálásban kezdenek.

A szervezők minden érdeklődőt, és gazdát várnak hétfőn 7.00-kor Anarcsra, a léüzem pakolójába!

ipari alma 3

ipari alma 4

ipari alma 5

ipari alma 6

ipari alma 7

 

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280