Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 21:39

Pénteken délelőtt 8.00-ra várják a gazdákat a vásárosnaményi léüzem parkolójába

  • Közzétéve Helyi hírek

Pénteken délelőtt 8.00-kor várjuk a gazdákat megbeszélésre Vásárosnaményba, az Austria Juice léüzemének parkolójába  - közölte Bakti János az ipari alma alacsony ára miatt kialakult gazdademonstráció egyik szervezője.

alma

Mint elmondta a találkozóra azért van szükség, mert hétfőn két környékbeli léüzem is elkezdi a termelés, a vajai Döhler léüzem nettó 19.-Ft-ot hajlandó fizetni az ipari alma kilójáért. Bár a nyírmadai Rauch léüzem még nem közölt árat, úgy tudjuk hasonló, vagy azonos lesz a vajai üzem árához.

Az Austria Juice vásárosnaményi üzemébe délután egy órakor ment be a gazdák küldöttsége, Bori Vilmos, Szakszon Ernő és jómagam, a rövid megbeszélés alatt kiderült, az üzem vezetői ragaszkodnak a 15:-Ft-os nettó felvásárlási árhoz.

alma1

Több gazda kapott üzenetet az Austria Juice-től, hogy a rezisztens fajtákat nettó 18.-forintért vásárolják fel - vette át a szót Bori Vilmos a vásárosnaményi gazdaszövetség elnöke - de azt nem közölték a gazdákkal, hogy az ajánlat csak a hosszútávú szerződéssel rendelkezőkre vonatkozik.

alma2

Hogy mások mellett ezeket a dolgokat is letisztázzuk, minél több gazdát várunk Vásárosnaményba a léüzem elé pénteket, vagyis holnap délelőtt 8.00-kor! - mondta el Bakti János

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280