Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 7, 19:23

Nagy érdeklődés övezte a Márton-napi Ludasságokat Jánkmajtison

  • Közzétéve Helyi hírek

Az idei volt a negyedik alkalom, hogy Márton napjához közeledve "Márton-napi Ludasságok" névvel faluünnepet rendezett Jánkmajtis.

jank1

November harmadikán minden a libáról szólt a szatmári községeben, a főutcát és a parkokat libás óriásszobrokkal díszítették, libás ételeket készítettek amelyeket szakmai zsűri bírált el, és a kultúrház előtti téren a gyerekek ludas mesék részesei lehettek a felállított életképekben.

Nagyszerű volt a fellépők választása, az érdeklődést jellemezte, hogy jóval több mint háromezer látogatója volt az közel ezerkilencszáz lakosú község rendezvényének.

jank2

Különlegesség volt, hogy a helyi amatőr művészeti csoportok nem külön blokkban léptek fel, hanem fellépésük stílusának megfelelően készítették fel a közönséget a vendégelőadók bemutatkozására.

Mohácsi Brigit a Together csoport apróságai valamint a helyi nyugdíjasok fellépése előzte meg, Nótár Mary előtt a jánkmajtisi autentikus cigánytáncosok mutatkoztak be, Dér Heni pörgős fellépését megelőzte a Together csoport katonás tánca.

jank3

Nagyon jó választás volt az Apostol együttes meghívása Jánkmajtisra, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szinte minden szegletéből érkezett vendég, hogy együtt nosztalgiázzon a közel ötven esztendeje alakult zenekarral.

A Jánkmajtis Márton-napi Ludasságát tűzzsonglőrök látványos bemutatója zárta.

jank4

jank5

jank6

jank7

jank8

jank9

jank10

jank12

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280