Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 9:35

Teljes felújításon esett át Milota óvodájának épülete

  • Közzétéve Helyi hírek

Milota Község Önkormányzata európai uniós támogatással a TOP-1.4.1-15- kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú felhívás keretében nyert pályázatot.

milota

A projekt a Területfejlesztési Operatív Program keretében 50,66 millió forintos vissza nem térítendő támogatással valósult meg. A projekt által Milota községben a Napköziotthonos Óvoda épületének teljes felújítása és az ellátáshoz kapcsolódó eszközbeszerzés valósult meg.

A TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00022 azonosítószámú projekt Milota településen valósult meg, „Milotai Napköziotthonos Óvoda fejlesztése” címmel. A megvalósításáért a pályázó, Milota Község Önkormányzata felelős. A projekt megvalósítási időszaka: 2017. 07. 25. – 2018. 10. 31.

A projekt keretében a Milotai Napköziotthonos Óvoda felújítása, energetikai korszerűsítése és eszközbeszerzése történt meg sikeresen.  A projekt keretében elsősorban óvodai bútorok és kültéri, udvari játékok beszerzése volt a cél, melyek biztosítják az óvodáskorú gyermekek mindennapos szabadtéri mozgásfejlődését, és kielégítik a mozgásigényüket. A beszerzett fejlesztő játékok megfelelnek az óvodáskorú gyermekeknek és az előírt szabványoknak, biztonságtechnikai követelményeknek. Az új eszközök korszerűek, maximálisan időtállók, szorosan kapcsolódnak a nevelési-gondozási tevékenységekhez. A jelenlegi felújítás az óvodai foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek felújítását és akadálymentesítését valamint energiahatékonysági korszerűsítést tartalmaz. A projektben szereplő épület a felújítás során elérte a "DD" korszerűt megközelítő kategóriát az energetikai fejlesztéseknek köszönhetően. Az energetikai fejlesztések pedig költségcsökkenést eredményeznek a fenntartó önkormányzat számára. A projektünk a felhívás célkitűzéseivel összhangban készült, a fejlesztés a helyi szükségleteken alapult.

Nagy István

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280