Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Évet értékeltek a kékcsei polgárőrök

  • Közzétéve Helyi hírek

A kékcsei polgárőrség eredetileg azért alakult, hogy részt vegyenek a közrend, közbiztonság javításában, fenntartásában, növeljék a lakosság biztonság érzetét. A 2018-es évértékelőjükre szombaton került sor a helyi iskolában.

kekcse 2

A megjelenteket Vámos György a Kékcsei Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte, majd részletesen beszámolt az egyesület 2018-as tevékenységéről.

Vámos György elmondta: "Feladataink zömét eleinte bűnmegelőzési céllal, a közterületi járőrözés képezte. Mára túlnőttünk ezen a feladaton. Jelen korban már a gyermek és ifjúságvédelem, drogmegelőzés, közlekedésbiztonság, katasztrófavédelem területén is helyt kell állnunk.

kekcse 1

Ebben az évben is ott voltunk minden önkormányzati, iskolai rendezvények biztosításában (tanévnyitó, rendezvények, ádventi ünnepségek), páldául a tanévkezdéskor ügyeltünk diákjaink biztonságára.

November elején felügyeltük temetőink biztonságát, valamint egész év során fokozott figyelmet fordítottunk arra, hogy ne növekedjen községünkben az elkövetett bűncselekmények száma. Különös figyelmet fordítottunk az ünnepek előtti bevásárlások során a helyi kereskedelmi egységek környezetére."- fogalmazott az elnök

Turista idényben a kékcsei polgárőrök már rendszeresen, így 2018-ban is adtak szolgálatot a Balaton partján Gyenesdiáson, ahol vendég polgárőrként segítették a helyiek munkáját. Gyenesdiás polgárőrei 2019-ben is más szabolcsi, anarcsi, laskodi, kisvárdai, vasmegyeri és kemecsei polgárőrökkel együtt visszavárják őket!

A Kékcsei Polgárőr Egyesület országos elismerésben is részesült, 2018-ban a Baján megrendezett XXIV. polgárőr napon az egyesület elnöke a „Polgárőr érdemkereszt Arany fokozatát” vehette át.

kekcse 3

Somogyi János Sz.SZ.B.megyei Polgárőr Szövetség elnöke is köszöntötte a kékcsei polgárőröket, és egyben megfogalmazta elismerését irányukban. Mint elmondta Kékcsén a polgárőrök példamutatóan aktívak. A megyei elnök külön kiemelte a pályázatok kihasználásnak fontosságát, a kékcsei polgárőrök folyamatosan használják ki ezeket a lehetőségeket. 

kekcse 4

Váradi László lll.- Vll. régió vezetője elismerte a helyi polgárőrök fáradságot nem ismerő munkáját, külön kiemelte a rendőrséggel kapcsolatos együttműködésüket, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a polgárőrök jelenlétükkel kell hogy biztosítsák a nyugalmat a saját községükben, településükön. Jogszabálysértő cselekmény észlelésekor mindenképpen az intézkedésre jogosult rendőröket kell hogy értesítse - fogalmazott a régió vezetője.

kekcse 5

Szekeres Katalin Kékcse polgármestere hozzászólásában elmondta, a polgárőrök jelen vannak a község mindennapjaiba. Megalakulásuk óta biztonságosabbá vált a szabolcsi falu, az emberek értékelik a polgárőrök munkáját, megnyugtató számukra, ha az utcájukban meglátják a polgárőrök autóját.

Az ünnepség végén minden jelen lévő hölgy virágot kapott, majd Katona Mária Eszter és Váradi Gábor polgárőrök, valamint Vámos György az egyesület elnöke megyei elismerést és ajándéktárgyat vehetett át.

kekcse 6

kekcse 7

kekcse 8

kekcse 10

kekcse 9

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280