Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 1, 15:36

Kisvárdai diákok országos sikere a tatai „Farsang Kupán”

  • Közzétéve Helyi hírek

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Régiója és Egyesülete szervezésében idén már 17. alkalommal rendezték meg hazánk legnagyobb és legszínesebb szakmai versenyét, a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot március 2-án, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

tata1

A helyszínen szakács, cukrász, felszolgáló és pék szakmákban versenyeztek a szakemberek és a tanulók, de emellett a programban szerepelt koktél verseny, valamint az előző évek nagy sikerére való tekintettel jelen volt a D3 Cukorvirág kategória is.

A Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság már évek óta kategóriájában Magyarország legnagyobb és legrangosabb versenye, s az itt sikerrel szereplő versenyzők évről évre bizonyítanak a különböző világversenyeken is.

tata2

Ezen neves megmérettetésen a Kisvárdai SZC. II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája növendékei  is képviseltették magukat. Pék tanuló kategóriában Bacskai Zsuzsanna és Balázs Martin 10.F osztályos tanulók munkáit csodálhatták meg az odalátogatók. A szakmai zsűri bronzéremmel jutalmazta mind két diák alkotását.  Török Károly tanár úr áldozatos munkája és szakmai felkészítése segítette a nebulókat ahhoz, hogy ilyen szép eredménnyel zárják a napot.

tata6

Felszolgáló tanuló kategóriában Sinka Ádám 14. J osztályos tanuló versenyzett. Munkája során II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából készített díszterítést. A szakmai zsűri előtt Ádámnak szóban is bizonyítani kellett tudását, ismertetnie kellett az alkalomhoz készített ötfogásos menüsor ételeit és italait, azoknak esetleges készítését, készítési módjait is.

tata3

A bizottság aranyéremmel díjazta a diák munkáját és tudását. Magasfokú szakmai ismereteit Dér Sándorné Éva tanárnőtől sajátíthatta el, aki szabadidejében is sokat foglalkozott tanítványával. Ezen túl Ádámot munkája során dr. Vargáné Ésik Emese tanárnő és Katona György tanár úr is  segítette.

tata4tata5tata7

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280