Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 20, 5:57

Vámosokat akart megvesztegetni egy ukrán férfi

  • Közzétéve Helyi hírek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította azt az ukrán állampolgárt, aki a határon szolgálatot teljesítő két pénzügyőrt akart megvesztegetni.

nav1

Az új Büntetőeljárásról szóló törvény eljárást gyorsító szabályait alkalmazva a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2019. december 3-án a Nyíregyházi Törvényszék elé állította azt az őrizetben lévő ukrán elkövetőt, aki két olyan kutyával akart a záhonyi határátkelőhelyen belépni, amelyeknek a beléptetéshez szükséges szerológiai igazolásai hiányoztak.

Az ukrán állampolgár annak érdekében, hogy a határon szolgálatot teljesítő két pénzügyőr a kutyákat a szükséges dokumentumok nélkül Magyarországra beléptesse, fejenként 50 eurót akart nekik adni.

A pénzügyőrök a részükre felkínált kenőpénzt visszautasították.

Az elkövetőt az elsőfokú bíróság két rendbeli kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Emellett az elsőfokú bíróság az ukrán állampolgárságú elkövetőt három évre kiutasította Magyarország területéről és száz euró erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Figyelemmel arra, hogy az ítélettel szemben senki nem jelentett be fellebbezést, az ítélet első fokon jogerőre emelkedett.

Ügyészség

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280