Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 13, 6:00

A Vakok és Gyengénlátók Sz.Sz.B. Megyei Egyesülete önkéntes felolvasókat toboroz.

  • Közzétéve Helyi hírek

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 2009. óta egy speciális hangstúdióval rendelkezik, ahol különböző hangzó kiadványok készülnek önkéntes felolvasók segítségével.

baracsi endre

Ebben a hang stúdióban készítjük el többek között az egyesület Szemezgető és Egész-séker című kiadványainak hangzó példányait, de itt látott napvilágot a Szavak szárnyán, írók útján című, látássérült írók műveit magában foglaló antológia hangoskönyv változata is.

Ezenkívül több hangos információs levelet, tananyagot, tankönyvet olvasnak fel, önkéntes felolvasók mely óriási segítséget jelent azoknak a vak, vagy gyengénlátó személyeknek, akik a hagyományos írást már nem tudják elolvasni, azonban a Braille-írást még nem ismerik. Sok ember számára az egyetlen információszerzési lehetőség a hangzó információ befogadása.

Az így elkészült anyagokat egyéni szükségleteknek megfelelő formában cd-n vagy kazettán továbbítják az egyesület dolgozói a célcsoportnak.

Ahhoz, hogy továbbra is segíthessük látássérült tagjaink tanulmányait, tájékoztathassuk őket az egyesület programjairól, pályázati lehetőségekről, további felolvasókra van szükségünk.

Keresünk tehát olyan önkénteseket, akik szívesen áldozzák idejüket más emberek segítésére, és akik tisztán, hangsúlyozva tudnak olvasni. Telefonos egyeztetés után, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk egy próbaolvasásra egyesületünk stúdiójába.

Telefonszámunk: 06-30 373-1380.

Címünk: Nyíregyháza, Országzászló tér 8. 2. emelet 215

Nagy Tünde Elnök / Dankó Pál Stúdió vezető

forrás:  vakegy.hu /fotó: Baracsi Endre magánarchívuma

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280