Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

Játékot hirdet az interneten Nyírcsaholy

  • Közzétéve Helyi hírek

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Nyírcsaholyban a településre érkezők minden évben megcsodálhatják a katolikus vallás gyönyörű liturgiáit, zarándoklatait.

nyircsaholyRoskadozott az asztal a rengeteg tojáskosártól Nyírcsaholyban 2019-ben, három asztal volt így tele©Bodnár Zsolt

Ugyanakkor a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének is ünnepe, s ilyenkor még készül itt régi recept szerint például sárga túró. Hatalmas hagyománya van a kosárszentelésnek, amelyre még Dunántúlról is érkeznek hívők.

A környék óvodái, iskolái különböző technikákkal készítik el a legszebb hímes tojásokat, amelyeket a művelődési házban kiállításon be is mutatják. A férfiak kannás vízzel locsolják a lányokat, asszonyokat. Emellett közös imádságra hívják az atyák a hívőket, hogy együtt ünnepeljék Jézus feltámadását. Az idén az egész hónapos programsorozat elmarad.

A kialakult helyzet miatt mindenki otthon van így több időnk marad egymásra és arra, hogy lélekben is felkészüljünk az ünnepre. Szeretnénk segíteni abban, hogy hasznosan töltsék el ezt az amúgy is nehéz időszakot.

Arra gondoltunk, hogy virtuális játékot hirdetünk az internet világában.

A fiatalabbaknak rajzpályázatot kínálunk, a beérkezett munkákból kiállítást szervezünk a közösségi oldalunkon.

Próbáljuk picit motiválni a diákokat. Miközben kutakodnak, szüleikkel felelevenítik régmúlt ünnepeik hangulatát is.

A felnőtteket pedig finom húsvéti vagy böjti ételek recept gyűjtésére és elkészítésére biztatjuk. Mindenkit arra kérünk, hogy közösen, együtt felelősségteljesen vészeljük át ezt a nehéz időszakot. Ezért próbáljuk meg családunk körében hasznosan eltölteni az időt.

A felhívásokról bővebben a Nyírcsaholy Művelődési Ház Facebook oldalon olvashatnak.

#maradjunkotthon #nyircsaholyihusvetihagyomanyok

www.nyircsaholy.hu

Magyar Csabáné, polgármester

nyircsaholy1nyircsaholy3

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280