Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 11:18

Tarolt a magyar snowboardos Ausztriában egy sífelvonónál - négyen sérültek meg

Szerda délelőtt 11 óra körül egy magyar snowboardos egyedül indult fel a Rosenkranz csákányos lifttel az ausztriai Kreischberg síterepen.

síelő baleset

helyi újság szerint komoly gondjai voltak a csákánnyal, kicsúszott a lábai közül, majd később két kézzel kapaszkodott bele. Egy meredek szakaszra érve elesett, a csákány kiesett a kezéből, ő pedig visszacsúszott a lejtőn, a mögötte érkező snowboardosok és síelők rémületére.


A mögötte haladók közül volt, akinek nagyjából sikerült kikerülnie őt, de másokat szabályszerűen elkaszált – írja a sielok.hu.

A snowboardos már a csákányos felvonón annyit ügyetlenkedett, hogy a fölötte haladó ülőliftből videózni kezdték, így sikerült megörökíteni, ahogyan a 18 éves fiú nem bírta tovább tartani a felvonót és biliárdgolyóként sodorta el a mögötte felfelé haladókat a hegyoldalban.

A balesetben összesen négyen sérültek meg, egyiküket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, a másik három saját maga jutott el a kórházba. A helyi lap szerint a sérültekről nem közöltek információt.

A snowboardos segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. A helyi rendőrség néhány órával később megtalálta. A nyomozást befejezték, közölte a helyi ügyészség.

Forrás: telex.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280